Tuesday, May 4, 2010

besday chiepani

salam uols...

ada lagi dalam one n a half month chiepani nak celebrate her 1st besday. yeay2, anak mummy dah besar!

semalam gak aku telah mengadakan sesi diskusi bersama mrs. atief (thanx dear!). so insyaAllah, petang ni or dalam minggu ni akan confirmkan sama event manager tempat tuh. seb baek la izzati ni geng ngan manager tuh, kalau tak sangap gak nak cari tempat last minute nih.

aku ngan joe sangat malas tahap gaban2 nak wat majlis kat umah sebab kemalasan nak mengprepare n kemalasan nak mengemas. hehehehe. so, pilihan terbaik adalah wat kat luar saja.

actually, mula2 memang ingat nak wat kat umah kami. boley jemput family aku n family joe, jiran tetangga, sanak saudara sume segala. joe cakap nanti boley wat kenduri doa selamat sekali. tapi setelah ditimbang2kan tahap kemalasan masing2, maka kensel plan nak wat kat umah.

sekarang tinggal list nak tempah kek, nak beli goodie bags, n nak pikir ape menda nak sumbat dalam goodie bags tuh. isi cikedis ngan sumi jeli seketul aci tak? ngahahaha

kami juga tengah wat list senarai guests yang akan dijemput. tak jemput ramai, dalam 30-40 orang jer kot, sebab kalau jemput ramai2, nanti kompom mummy daddy chiepani duk belakang dapur cuci pinggan mangkuk, while yang lain enjoy makan kek kat depan kannnnn..... (kes tak mampu nak bayar! hahaha... )

ok setel. tak setel pun aku anggap setel gak la.

ni kisah bapak chiepani lak. semalam dia cakap kemungkinan besar dia akan bertolak ke Spain on this 20th... lama lak tu.

mencik taw... punyala aku beria2 nak gi tempat yang kami tak kesampaian nak gi last month dek kerana aku demam tu ari, tetiba die kena outstation lak. haduiiiii, postpone lagik la nampaknya program kami.

takpela daddy, gi la. elaun daddy tu nanti separuh masuk dalam akaun mummy k! kalau tak nanti time daddy nak gi, takde 'bekal2' dari mummy taw!! HAHAHAHAHAHAHAHA

2 comments:

CatlinaFly said...

kat ne eh?KL ke?kalau perlukan photographer hehehehe calling2 lah ye..eceh..sempat iklan tuh

zue comelz said...

k.maiza: kat melaka kak, dekat je nih ngan kluang. menarik gak. akak datang ye!