Saturday, June 5, 2010

bulan yang busy bangat

salam uols...

bulan ni sangatla packnya schedule aku. last week aku kena attend training 1 week kat Penang.

puas hati n sangat hepi dapat join training ni. 15 persons je dapat join. training ni was conducted by FAO from Australia. dengar kata we ols yang attend training ni akan dapat 90USD per day; allowance sebab attend training diorang. yeke? betul ke? mak sukeeeeeee!!!! hahaha

ni la trainer kami, Dr. Simon Reid, epidemiologist. sangat cool and sangat knowledgable. ramai gak student yang wat PhD ngan dia ni. aku pun tetiba rasa teruja gile nak sambung stadi. tapi banyak perkara perlu dipertimbangkan. tunggu dulu...

tu la peserta yang paling berdedikasi. bersungguh2 tengok laptop. wakaka.

tadaaaa...mak nak tayang cert mak.... aci tak?


tu dia... orang kata ni namanya amik semangat dulu. tatap dulu signature regional officer dia. baru bertambah keterujaan nak sambung stadi kan....

tamat cite training. next 2 weeks lagi, aku akan terbang ke Sarawak pulak. ada hari Quality kat sana. mak wakil jabatan maen boling ngan pingpong. tadi pagi pas gi showroom wat test drive, mak semangat pegi shopping beli sport shoes baru. ngehehe. gaya je lebih aku ni, menang kalah taktau lagi. dengar kata ada kena wat cross campus. alahaiiiiii...cam zaman sekolah dulu la pulak.. kompom aku jalan kaki je. haraaaappp la nak tengok aku berlari. bergegar sume lemak kat perut ni..

ni pagi tadi, kat car showroom. orang tengah sibuk diskas, chiepani ley yak yak pulak. pastu melalak mintak susu. rambut serabai gile. pandai merempan sekarang dia ni tau... sape tah dia ikut..



10 comments:

amm said...

wow....is that mr.caldina????our dream car..............huhu.....

zue comelz said...

hahahahahahahaha....

Dallies said...

wah zue,mau angkat caldina...ape sudah jadi..aritu cam ade terbaca kat blog psl keter2 nih,kata x minat..ape yg buat ko change nih?hehe..

zue comelz said...

ni lagi sorang....hahahaha. korang, aku takkan minat MPV...
dun wori...i won't change my mind... =)

Dallies said...

oohh,jap2 another guess...sure altis ni ek?

Rita Razif said...

fuiyoo mummy hanny.. meh eita teka.. sepertinya keta idaman encik ajip.. honda stream? hihi

zue comelz said...

dallies&eita: gegege..kami belum cukup bajet lagi nk beli yg tu..hehe.. Keta biase je.. I'Allah,harap2 proses pembelian sume b'jalan lancar..

zue comelz said...

dallies&eita: gegege..kami belum cukup bajet lagi nk beli yg tu..hehe.. Keta biase je.. I'Allah,harap2 proses pembelian sume b'jalan lancar..

Rita Razif said...

haaa.. honda city kot.. ngeee! xkisah laa zue.. eita doakn agar proses membeli keta br nie brjln lancar.. bleh laa berketa br raya nnt kn ;)

zue comelz said...

eita: tq2..hehe...ok2..korang sume better stop from guessing... hehehe
tunggu jolah yek...i'Allah, harapnya camtu la.. kalau lambat pun xpe.. keta lama ok lagi... =)