Friday, June 25, 2010

pepagi dah buat aku sirappppp

salam uols...

aku tak paham la dengan sikap sesetengah pemandu nih.

pelik2 tau perangai diorang.

i wonder, cikgu sekolah memandu yang salah ajar ke, or pemandu ni yang wat ajaran sesat?

aku peratikan, time ujan. ramai sangat yang suka pasang hazard light tuh.

ape reasonnya?

i know, aku penah komplen menda ni kat fb aritu. and ramai yang bagi respons tentang ni.

tapi setahu aku, hazard light ni tuk kes kecemasan je. or in the other way, keta ko rosak tengah jalan.

abes, bila hujan turun, keta korang terus rosak ke??

lagi satu, kalau nak masuk simpang...

tak reti nak bagi signal. memang celaka driver camnih.

let say ko dari belakang dia, tetibe dia brek, pastu selamber masuk simpang wat muka tak bersalah.

tak ke ko kena brek mengejut sebab takut tersondol dia, and nak ke tepi pun tak boley pasal keta sebelah tengah laju. ape korang rasa?

satu lagi situasi, bila ko nak kuar dari simpang, ada kereta dari arah jalan besar, nak masuk simpang yang kite nak keluar tu... tapi dia tak bagi signal. kita ni ye ye je ingat dia nak terus. dah kita tertunggu2 takle nak kuar...sekali rupenya dia masuk simpang.

bengang tau tak??? @,,,,@

pastu aku geram pulak ngan pokok2 yang menghalang pandangan kite especially nak kuar simpang nih.

kat area tempat aku nak gi opis, memang ada satu simpang bahaya tau. everyday ada je keta/motor accident.

aku memang fobia kalau lalu simpang ni..

until one day tu, ada keta bertembung ngan student bawak motor. student tu meninggal.

lepas kejadian tu, baru la diorang tutup simpang tu.

seeeeeeeeeee........ nak tunggu ada orang mati baru nak buat sesuatu ke?

commonla, pihak berkuasa kena buat sesuatu.

kalau simpang tu jenis bahaya, high risk, buatla traffic light terus.

and lagi satu, boley tak jangan tanam pokok banyak2 and tinggi2 pulak tu sepanjang jalan?

kat hiway takpe, sebab takde simpang empat bagai.

ni jalan biasa okay. jalan biasa.

2 comments:

Hana Faza-same person said...

selalu kalau faza kena mcm ni, faza bagi double high beam.. tak tahulah faham ke dak dia yang kita bengang kat dia..sendiri mau ingat la bila tgok muka kita mencuka dah ni..hahahah

Mrs.Joe Sparrow said...

faza: akak kalau dapat pandang muka driver tu, memang siap la dia..pakai bahasa isyarat je. geram sangat...unless kalau OKU yang bawak keta tu...boley dimaafkan.