Wednesday, July 7, 2010

hutang bertimbun

salam uols...

napela si pemiutang ni tak reti malu ek?

kita yang memberi hutang pulak rasa malu pikir cara camne nak collect hutang...

dunia dah nak terbalik kan...

wahai Pn. Sukehutangmuketaktaumalu, ngan laki aku ko ley main2kan die.

cube ko main2 ngan aku pulak. nak?

btw, thanx pada semua kawan2 di fb yang bagi idea2 dan komen2 bernas. ada gak yang kelakau2.

thanx buddies.. u guys memang rawwwkkk!!















meh ustazah lantik sendiri ni nak share sabda Nabi Muhammad S.A.W;

"diampunkan semua dosa orang yang terkorban Syahid kecuali orang-orang yang berhutang..."

"bila seseorang itu berhutang, bila berjanji ia berdusta, bila berjanji ia mengingkari... "

renung2kan la ye wahai femfuan....

2 comments:

Hana Faza-same person said...

lorr, ada plak org mcm tu..tapi setuju gak idea tu..wat pinjam, pastu kita lak terus lupakan je tanda tolak hutang..ngeh ngeh..

Mrs.Joe Sparrow said...

hehe.. idea bagus kan?
nanti la akak try praktikkan kepada si pemiutang tuh...