Thursday, September 23, 2010

pelembap ke pelembab?

salam uols..

malam ni aku nak share sikit pasal pelembab tangan. (betul ke eja camni?)

kulit aku memang stok yang kering kontang. tu akibat kurang minum air masak. manjang doploh pat jam minum air manis2 je.

pic bawah ni antara hand moisturiser (bahasa omputeh akhirnye! hihihi) yang aku dah cuba...

elizabeth arden 8 hour cream : sangat sticky, berminyak. makin aku pakai, makin kering pulak. maybe tak sesuwei ngan kulit aku.

avene cold cream : yang ni ok la. cepat meresap, tapi cam tak tahan lama je. bazir pulak asik kena apply selalu.

body shop olive oil : yang ni baru try. agak best sebab die jenis sembur2. boley tahan la long lasting gak. tapi kena try sampai sebulan, baru tau betul2 ok ke tak. kadang2 menda mahal ni tak semestinya bagus ye tak?

ekceli, ada beberapa lagi jenis hand lotion yang aku penah try. nivea, johnson's baby, loccitane bla...bla.. bla... tapi sume belum memberikan tahap kepuasan maksima pada aku. huhu.


agak2 tak okay je olive oil mist tu, aku try beli yang ni la pulak. cara kak jemah promote kat blog dia, cam best je... ^___*

6 comments:

nina said...

zue,tangan aku pun kering kontang memanjang. aku dh cube semua produk termasuk vaselin tuh,tp tak men jadi.
sekarang the best yg aku pakai adalah body shop brand. aku tak ingat namanya lebih kurang ada butter2 gak, ntah2 almond body butter kot hahahaha, aku tak ingat...die bekas macam bekas kuih, kecik je
aku pakai dengan body scrub,yg olive punye.alhamdulillah, improved beb!

nina said...

ni hah namanya Spa Wisdom™ Africa Shea Butter & Sesame Body Balm...
aku pakai kat kaki n tangan je

nina said...

kalau scrub aku pakai body olive scrub...banyak lg aku beli aritu,sampai habis hampir 300 hahahahaha tau laki aku mesti membebel

~│IbuCats│~ said...

nina: ok tengkiu... sekarang mmg aku pakai body shop, tp olive oil mist tu...

maybe after this kalau tak ok aku beli yang almond butter tu pulak...

nina said...

Tgk body shop punya website or like fb body shop malaysia

~│IbuCats│~ said...

nina : takpe... aku rajin ke body shop. aku kena try dulu yang baru ni sampai abes, baru beli yg laen.. hehe