Monday, October 4, 2010

rumah terbuka Mr.&Mrs.Joe

salam uols...

mula2 sekali nak cakap.....


gue penattttt giler tapi sonok sangat2! ^__*

alhamdulillah, majlis open house kat umah kami dah selesai semalam. fuhhhhhhhh!!!

ekceli jemputan kami dalam 100 persons , but ayah masak lebih, untuk 100++ punya orang. and amazingly, tetamu yang datang hampir 90% semalam.... lebih kurang 150 orang kot plus anak2...syukur alhamdulillah, terima kasih pada yang sudi hadir semalam...

majlis kitorang mula kul 2 petang. tapi seawal jam 1.30 petang, bestfren joe sampai from KL. jojo n family. seeeee...nama pun bestfren kan, nama dekat2 je. sorang joe, sorang jojo. hihi. tapi jojo panggil joe; "apex"... huhu

gile kelam kabut la aku ngan joe semalam. tetamu sampai tak berhenti2. sampai aku lupe nak bawak turun kamera. hahaha hancusssssssss.

masa dak cahaya datang je barulah aku teringat nak amik gambar budak bam bam tuh. haha. ape punya nyanyuk daaaaaa....

menu open house umah kami semalam:

(ini adalah menu yang dimasak & dihantar directly ke rumah kami pagi semalam oleh ayah joe. tq ayah!!)
- nasi beriani, kari kambing, ayam masak merah, puding cocktail, agar2 milo, kuih kole kacang, buah tembikai, dan acar nenas.

(ini pulak yang kami sediakan sendiri)
- air sunquick, buah dukong, ngan kuih2 raya. hahaha. aci la ni kan?

(ini yang disponsor oleh Aneez & Zati, my dearie sis)
- kek batik dan apam apetah namanye. abes licin! tq guys! muuuahhhh

disebabkan kebizian kami melayan tetamu, hanya inilah sahaja gambar yang sempat aku snap. layan jelah ye..

yang tunjuk peace tu la anis. dari kul 8.30 pagi dia sampai, stay sampai kul 10 malam tadi. thanx dik!
ni anak sarah, si cahaya maria yang bam bam. pandai cakap pulak tu. gewammmmmm!!!

kesian kan.. aku tak sempat nak snap betul2 kat menu yang dihidangkan. dari kejauhan saja. nampak kari kambing ngan acar je. sebelah tong nasi beriani tu, si Nas... laki sape ni eyh? (mizah, sila bangga sebab aku tayang muka laki ko... hahahaha)

thanx mizah, sudi datang from PutraJaya. mak sayangggg ko nox! nak aku post pic ko ngan sharul tak?
tadaaaa!! gamba anak kesayangan mesti ada. mentang2 dah pandai jalan, eksyen asik berjalan ke hulu ke hilir. bizi gak layan 'tetamu cilik' dia. ^__^

tengah bizi melayan cahaya.

majlis kami selesai jam 10 malam tadi... ada sape2 volunteer tak nak tolong basuh tray2 n periuk besau gadang kat dapur kitorang? aku upah kasi makan gule2 kopiko. ado?

to all my officemates, joe's officemates, Paksu n family, Mizah n family, Jojo, Kembut a.k.a Fauzi n family, Ben, semua neighbour yang hadir, all the teachers from nursery, and last but not least; Ayah, Anis and Izzati...








TQVM!!!

^_^

5 comments:

nur said...

lapar la plak

ALL IN ONE

Dear Sharul, said...

nak...pos la gambar aku dgn sharul..nasi yg ko bg tu byk..utk 3 hari tau..hehe thanx

~│IbuCats│~ said...

nur: hehe... mari dtg makan meh... =D

mizah: hahaha...ok la tu, xyah masak 3 hari, jimat ape...
ok, nanti aku publishkan gamba ko ngan sharul... =)

CatlinaFly said...

huhu tak dapat dtg umah terbuka zue..:)..wah mizah ade blog ek?

~│IbuCats│~ said...

k.maiza: xpe kak...next year insyaAllah ada lagi, akak datang k!
ha'ah, mizah ada blog... =D