Tuesday, October 19, 2010

siapa aku?

salam uols...


1. write 5 interesting facts about the person who give u this award

- ada anak hensem nama Harith Yusof, di mana anak dia adalah bakal menantu kepada aku... wakakaka

- baek ati, lemah lembut, sopan santun, hormat orang tua, pandai masak, pandai mengemas, penyayang, sume segala ahh ada kat dia ni. ( erk...amm, ko rasa ni fakta ke auta? ngahahahahaha)

- suke berjalan, cam aku gak.

- natural beauty. takyah mekap2, dah cun siap2. (tapi kalau dia baru bangun tido, aku tak sure la camne rupenya. gagaga)

- seorang kawan yang setia...

2. write down 10 interesting facts about yourself and your hobby

- seorang kakak yang garang tapi penyayang. cepat cair senang cakap.. marah tak sampai seploh minit, pastu ley mengekek2 gelak ngan adik2 tak hengat dunia punya..

- aku ni orang yang punctual. pecaye tak? my hubby je the only person yang tahu pasal ni.. but now, uols pun dah tau kan... ^__^

- tak suka makan buah-buahan except durian... korang bagi durian sebakul pun konfem aku ley habiskan. haha

- suka pada kucing. cats are not our whole life, but they makes our life as a whole..

- suka shopping, but not window shopping. yang ni pun ramai kawan dah tau kan. agak kepeningan sang suami bile melihat sang isteri kegelisahan jika seharian tak keluar dari umah membeli sesuatu!

- hobi terbaru adalah mengumpul buku kanak2. sekarang ni, aku sangat teringin nak belikan pen Robin yang boley point pada buku, then akan keluar suara. best owhhh!!

- suka pada buku sastera. pelik tak? tak pelik kot... nampak je mak ni rock kapak, tapi mak ni jiwa bunga2 gak kekadang.. mak layan A. Samad Said, Faisal Tehrani, H.M Tuah Iskandar sume tuh..

- kalau aku bercuti pada weekdays, percayalah bahawa hakikatnya aku tak bercuti pun. sibuk buat macam2 perkara kat umah. ada je yang aku nak buat. tau2 dah petang... eyh, tak sempat nak balun tido pun! adeiiii...

- boley layan cite2 ngeri cam SAW, Final Destination, or any cerita2 pembunuhan kejam n ngeri, tapi jangannnnn harap aku nak tengok cite hantu.. sumpah, mak takotttt nyah!

- seorang doktor hewan yang takut pada ular dan kaum yang sewaktu dengannya. HAHAHAHAHA.

3. pick your most 10 deserving recipients and describe them

ok, soklan ni aku kureng clear... adakah aku kena pick 10 person next tuk ditag then aku kena describe pasal diorang sorang2?

ke aku tag je kat 10 orang lagik?

kalau camtu, aku nak tag pada;

- Mizah mak cipom
- Eazy Insyira Dia
- Faza- Hana same person
- Ayu Mazlan
- Liza Zulizalia
- Nina Azmil
- Kak Yani

** korang plissss.... jawab ye kalau ada kesempatan. TQ!

13 comments:

amm said...

wah kipas baiqqq punya ni......betui la tu zue, kiranya aku ni menantu pilihan la.....bab bgn tdo tu kn, actly muka aku lg cun klu "serabai"...........miahahaha.....

Dallies said...

Zue,
pen yg ade kluar sound tu brand leap frog pun ade,aku ade belikan eva,fun jgklah..sound dia leh upload online..tp aku x larat nak beli battery,cepat abis..hehe!

~│IbuCats│~ said...

hahahaha.... welll..... nak kan anak, amik ati mama dulu...huhu
muka aku lak lagi anggun tatkala bangun dari tido...wahahaha

~│IbuCats│~ said...

dallies: yeke? sama price tak? robin ni rm160 je...leap frog dalam rm200 kan?
aku tengah usha2...tapi kalau beli, sure aku je yg excited... wahahaha

akukah aku said...

baik sayang...akan ku cuba sedaya upaya untuk menjawabnyer...haha

~│IbuCats│~ said...

liza: jawab nyah, jangan tak jawab.... mak tunggu nyah...

ridzuanriani said...

ko tak dek keje kasi kyani kejeeeeee

Dallies said...

zue,dia ikut age,kalau below 2 yrs old x sampai RM200 rasanyer,utk eva aku amik yg 4 yrs plus,limited edition color pink skali dgn casing.
design yg below 2 yrs tu lg cute tau,bulat2..

~│IbuCats│~ said...

k.yani: hahahahaha....saje, kasi kak yani ilang stress... =D

~│IbuCats│~ said...

dallies: o ek? ko beli katne? mothercare ke? sini takde mothercare...susah siket nak cari...nanti kalau balik umah mak aku, aku g survey... eva, boley aunty try test cube eva punye x? hehehe

Dallies said...

haah kat mothercare...tp toys r us pun ade jgk aku rasa..
nak pinjam boley,drpd berhabuk..
dia ape2 pun skejap jer..leapster pun x main dah..
pastu aku yg kene ceramah dgn nenek dia...haihh..

~│IbuCats│~ said...

wahhhh baekla aunty...hehe...
urm, tu la kan..takut dia main tak lama... kalau dia tak main, aku ngan joe la gamaknye yang main nanti... ehhehe

Ayu said...

Aiyak. Baru perasan kena tag daaa.. So sorry Kak Zu, terlepas pandang. InsyaAllah akan buat. ;p