Wednesday, October 13, 2010

universal studios, singapore - part 3

salam uols...

okay, ni last part. fuhhhhh penat aku upload gambau. huhu

ni jelah yang aku larat nak upload. yang laen2, ley tengok kat fb je.

tenet kat umah slow cam ______ (sila isi tempat kosong, tq)

ke streamyx memang tengah prob ek? sentapppp tul aku ngan streamyx a.k.a stimix (ni dobot cakap =D) tau...

baeklah, sambung balik cite ke Sing.

pagi ahad tu, dalam kul 9 kitorang gerak from hotel menuju ke Sentosa Resort World.

ingatkan jauh la kan, rupenya dekattttt giler ngan hotel. dalam 15 minutes dah sampai! gagagaga.

melangut la kitorang menunggu nak masuk dalam tu. universal studios open at 10am ye kengkawan...

harga tiket masuk USS ni is S$72 per person, lebih kurang dalam RM165 sorang...


sampai2 je memangla takde orang... so amik kesempatan posing siap2 depan globe ni..

Galactica kot nama roller coaster ni. tapi belum boley naik lagi...

budak kecik kehausan... tensi sekejap sebab dia meraung2 dalam tu. haha

tetttttt... dedi snap pic ni dari belakang. fuh, nampak sangat mak dah gemmsss....


kat The Mummy Returns punya area. dalam ni ada roller coaster. before naik yang betul punya, korang kena try "test seat" dulu.. ada kat luar pintu masuk pyramid...

yang naik dedi sorang je.. aku? jangan harapppppp.. aku tobat dah nak naik naik roller coaster ni.. cukup dah 3-4 kali main time kat Genting dulu.. koserrr mak nak naik mendalah camni lagi..

Fairy Tale Park ni memang awesome! banyak cartoon characters dalam nih. korang masuk la, konfem tak keciwa!

kat sini ada 4-D shrek movie.. memang best. real gileeee sumenya. time spider tu attack Shrek, korang ley rasa cam seolah2 spider tu merayap kat kaki korang. geleman gile rasenya!

bile donkey tu bersin, siap ada air terpercik kat muka korang. huhuhu... best wok! tapi chiepani sangat2 takut okay. dia peluk momi kuat giler, sebab dia terasa2 cam Shrek tu datang nak peluk dia. hahaha



ni pulak kat Water World. aku nasihatkan sape masuk dalam ni, jangan duk front seat. kalau nak gak, bawak la payung or raincoat siap2. pasal mat2 saleh yang wat show ni, akan dengan sengajanya men'splash'kan air kat korang... konfem lencunnnn beb!!!!!

show ni memang best. again, bervaloi2 duit korang bayaw tiket.. ^__*



seeee... si kecik ni ketakutan. dengar bunyi bom, motorboat sume segala... tapi seb baek gak dia tak nangis. kalau tak, tak dapat la kitorang tengok show ni...


then, kami masuk Madgascar. sape minat cite ni angkat tangan!! hihihi


FYI, sape2 yang berhajat nak amik gambar sama character2 yang ada kat sini, sila beratur cepat2. sebab depa ni tak tunggu lama.. dalam 10 orang je ley bergambar at one time.. so sape cepat die dapat la ye...

cam aku, memang eksaited terlebey bile nampak diorang nih... aku siap berlari kejar mereka.. gagagagaga bini sapelah ni kan....


tapi takpela kan aku berlari, sebab aku gi chop tempat siap2. akhirnya sape yang untung? mereka berdua jugak kan kan kan?


abang hensem... tak takotttt pun! (tapi ramai budak nanges tengok Frankenstein nih. seb baek chiepani duk dalam stroller dia time ni. )

Universal Studios Store... paling banyak abes duit kat sini. souvenir sini mahal2 gak..

paling banyak shopp dalam ni dedi tau. dedi beli t-shirt, cap, mug, landyard, pens.. momi tak interested sangat. tapi rembat gak la t-shirt and few fridge magnets..chiepani lak dapat 3 universal studios punye shirt... ^_*


then before balik, sempat singgah kat Hard Rock Shop.. momi kan hantu baju2 depa... hihi.

akak dalam ni kasi 2 bijik belon kat chiepani... padahal budak lain dia kasi satu je.. tapi chiepani buat muke seposen mintak lagi satu... aiiiii...malu mak!
abes round dalam USS ni lebih kurang kul 4 petang kot...

on the way balik, momi teringin pulak nak makan ikan bakarrrr...peh, baru tinggalkan mesia 2 hari, dah kepingin nak makan ikan bagai.. hahaha

dedi on je kalau bab2 makan ni.. sampai melaka dalam kul 7.15 camtu, terus gi Alai... makan kat Ala Kassim...

yummeh!!


maka dengan itu, tamatlah entry kami ke Singapore...

chiepani, kamu puas hati tak dengan ur "birthday present" ni?

say thanx to ur dedi k... coz most of the expenses here, dedi yang support.... alhamdulillah, time kasih dedi!

so where next?

plan dah ada, tungguuuuuuuu for the next destination.........




^___^






4 comments:

amm said...

tamat suda cerita ini....bleh tahan juga ek tiket dia & klu bdk dpt half ke apa zue??

~│IbuCats│~ said...

amm: hahaha...befeluh2 aku nak menamatkannya... budak kalau bawah 4 tahun, FOC je.. 13-64 tahun, considered as adult..
n warga emas kalau 65 ke atas, half price je...

tiket dia ada beza harga, ikut hari..

Dallies said...

best..best!! awww x sabarnyer turn bday aku plak,menghitung hari..huhuhu!

~│IbuCats│~ said...

dallies: hehe...memang best, tak rugi ke sana!