Sunday, December 5, 2010

makan, makan, makan

salam uols...

pagi2 tadi dalm kul 8.30 kitorang gerak balik umah ayah kat Segamat... dalam kul 10 pagi camtu kitorang sampai..

ayah and family pun dah pindah duk umah baru dia since raya haji aritu... cume masa raya haji tu ari kitorang tak dapat balik, sebab turn beraya umah mak I okay.. hehe

si kecik sibuk explore kolam ikan atok.


sampai2 je ayah terus gorengkan kuay teow tuk kitorang. siap wat 2 version, 1 yang pedas, 1 lagi tak pedas.. khas tuk cucu kesayangan dia.. chiepani..


besar kan dapur ayah?

siap je makan, borak2 siket..pastu mak ayah suh kitorang lepak dalam umah je.. kitorang cam biaso, membuta seadanya. hahaha. while ayah ngan mak pulak siapkan tempahan orang order tuk arini.. biasanya kalau kitorang datang, ayah ngan mak memang sentiasa bizi. kadang2 dalam 1 hari tu sampai 3-4 order kenduri kawen.

18hb ni ayah n mak suh balik lagi. sebab ada banyak tempahan, ayah takley nak cope berdua ngan mak. nenong nenong nenong abe joe akan datang membantu... wonderpet! hihi

then hujung bulan pulak, ayah dah plan suh kitorang sume kumpul reramai. ayah nak wat bbq. huyeaaahhh!! i loiiikkeee makan2.. tapi tak sure la sebenarnye ley balik ke tak masa ni, sebab laki mak ada "stock take"... biasa la, dah hujung tahun katakan...

sebelum balik, mak tapau kan ni tuk kitorang. nasi beriani, ayam masak merah, acar ngan kari ikan bawal..

korang dah makan? belum?? jemput meh... santap ngan gambar je ye... ngahaha. jangan marah!



2 comments:

KiTTuN said...

share lah recipe dgn kita org...

~│CatWoman│~ said...

kak kittun: insyaAllah, nanti saya belajar ngan pak mertua... =D