Thursday, December 16, 2010

tonsilitis pulak...

salam uols...

anak aku ni berjangkit ngan dedi dia ke ha? tu ari dedi manjangggg je kena tonsilitis. ni chiepani lak kena...

ari senin aritu dia sakit mata. teacher kol suh aku amik dia kat nursery... kul 11.30 pagi aku angkut dia balik. otometik aku off petang tu... duk umah jaga dia...

ni tak alih2 malam tadi badan dia panas gile. amik temperature tengok2 38 degrees. tak panas sangat, low grade fever only... so kitorang kasik paracetamol syrup je. dengan harapan bangun pagi nanti kebah la kan..

tapi pagi tadi bila bangun badan dia still panas, so we both decided bawak dia gi klinik. dua2 ekor amik EL arini. anak punya pasal la katakan... chiepani ni jarang sangat demamnye.. tapi kalau sekali dia demam, manja dia makin menjadi2. merengek je sepanjang hari mintak dilayan. sebab tu momi dedi kena amik cuti. kalau salah sorang je yang cuti, kompom ada yang naik darah tinggi arini sebab stress melayan perangai dia... sape2 yang dah jadi mak ayah mesti tau camne perangai budak kecik yang demam ni kan...kena banyakkan bersabar nak melayannye... =D

muke seposyen. elok je duk diam atas riba. kalau time sihat, jangan harappppp....


check poket dedi.. cukup duit tak nak bayar bil doctor ni... hahahaha

on the way balik klinik, chiepani tertido. siannnn... tu lah, sape suh tak tido malam tadi kan... elok je terperosok kat bawah ketiak momi dia haa..


oh ye, btw.. tadi masa doc check, doc cakap chiepani kena tonsilitis. bengkak dua2 tonsil dia. so dapat 3 jenis ubat minum. seb baek budak ni senang bagi makan ubat, dia menganga je kalau nak kasi ubat.. maybe sebab ubat2 budak kecik ni manis kan... tu pasal dia suka...

chiepani cepat sembuh k... sok kite nak balik umah atok tau...




5 comments:

Dear Sharul, said...

sharul dah biasa sgt kena tonsilitis sampai aku dah hafal symptom2nya

•♥• Momma Miq •♥• said...

alahaii.. ciannya hanny.. tp xper; sbb hanny rajin mkn ubat mesti bleh cpt sembuh ;)

budak yg bosan said...

alaaa...siannye chiepani...get well soon dear..

~│CatWoman│~ said...

mizah: yeke? huhu...sian sharul.. kecik2 dah kena kan..

~│CatWoman│~ said...

amm: insyaAllah, thx mama... =D
budak bosan : sori, saya taktau nama awak ape =) thanx awak... amin...