Sunday, January 2, 2011

kisah Drypers...

salam uols...

petang tadi, masa momi baru je nak belayar ke Paris, tetibe dedi menjerit...

"yang, giant jual drypers murah!! rm30.88 je..."

dengan mamai mamai nye, ngan mata terpisat2 nye...

"huh, yeke?? okay jap orang siap...kita gi.." padahal mata kuyu lagi nih... chiepani punye pasal, sanggup momi korbankan time tido petang yang nikmat ni tawww... potong tul!

time aku tengah bersiap2, dengar joe jerit lagi dari bawah, " la... carrefour pun jual harga sama arini... semalam kita gi, takde pulak... "

huhu... saje je kan supermarket nih, padahal sepanjang seminggu ni, boley kata ari2 kitorang duk usha Jusco, Carrefour, Tesco sume nak tengok kot2 diorang ada wat promosi ke tak drypers nih.. tapi harga sume cam harrrammm... sume rm45 above... gilak arr.. cekik darah nak mapos.. padahal aku rasa harga kos tak sampai cenggini pun..

chiepani ni pulak pesen tak ley pakai diapers jenama lain. kalau tukar, nanti otometik rashes naik kat montot dia.. kalau pakai yang jenis pants tu, sesuai waktu siang je. kalau malam, memang konfem terbalik dia pakai.. pasal malam2 mana nampak "blue line" yang kena letak kat side depan tuh.. huhu.. kitorang belasah je masukkan pants tu... ^_*


kitorang borong 6 bungkus sekaligus.. buat stok.. kena beli banyak pasal kan aritu aku penah cite, nursery chiepani tu "makan" drypers nih... kalau bagi 6 keping, sumenya abes... takde balance langsung. heran kan?

nanti aku nak catit dalam kalendar, bape lama boley bertahan 6 bungkus ni.. dulu penah gak sound teacher dia, jangan kerap sangat tukar diaper. ada ke dia cakap every 2 hours memang diorang akan tukar even diaper tu kering lagi.. cam haram kan? ko tak merasa membeli, ko senang jelah main belasah nak tukar selalu kan..


ni gaya chiepani kalau gi shopping. tak nyempat2 tunggu makpak dia gi bayar, dia belasah makan dulu... petang tadi dia mintak kopok udang tu.. jam jam tu jugak kena bukak bagi kat dia, kalau tak... korang bayangkan jelah.. den tak sanggup nak bayangkan.. hahaha haruuu!!

tadi masa kitorang queue nak bayar, ada 2-3 orang tegur... ada yang tanya kitorang ni meniaga ke pasal beli banyak sangat... and ada gak yang tanya, " ada anak kembar ke? ..."
ada kak, anak tekak saya kembar.... ngeh ngeh ngeh...

ala, janganla pelik sangat kalau kitorang beli banyak2 camni. patutnye korang kena pelik ngan rules taska chiepani yang tukarkan diaper every 2 hours tu ye.....



8 comments:

CatlinaFly said...

over rajinlah pulak pengasuh nye ye

~│CatWoman│~ said...

k.maiza: tauuu takpe kak.... huhu

•♥• RR •♥• said...

sama laa dgn miq.. mana bleh pkai diapers lain.. mula laa nnt montot dia mcm pkai blusher.. ekeke

mmg pelik rules taska tu kn.. itu pembaziran namanya.. tp klu time sales semurah tu.. kami pn borong 3-4 bungkus! jimat wey

~│CatWoman│~ said...

eita: tu la kan...drypers ni memang ok.. huhu... tu pasal kalau tengah promosi, kena borong banyak2 sekaligus.. cik cashier pun pandang slack je.. ala, bukan kite tak bayar pun kan... hihi

imaninarafizal said...

Mama Nina yg terlambat sampat je c4 semua drypers ....nasib baik stok masih ada dalam 2 bungkus ...tunggu next offerlah nampaknya .....

~│CatWoman│~ said...

sha: hoittt...mana ekau pigi eh?lama tak dengar cite..indu sehhhh =)

la, yeke? giant pun jual murah semalam.. jenuh nak nunggu diorang ni wat sales kan...

Anonymous said...

maunye tak beli enam bungkus kalau every 2hrs tukar, pengasuh hakak lak sebulan tak habis2 pampers, hehe tp drypers ni mmg paling berkesan la, dah 2hari menunggu yg mugrah. bila pegi asik la habis. nyampah betul.

-cheha-

~│CatWoman│~ said...

hakak: tauuu takpe ye kak.. time tengah jual murah tu kena pegi cepat2... kalau tak sentap nanti sebab stok diorang dah abes... huhu