Sunday, January 16, 2011

umah mak yang beszzz...

salam uols...

weekend ni I spend time ngan my parents kat Klang..

bile balik umah mak ni, rasa eksaitednye memang memuncak2, especially since Dhani (I called her 'kontot' hihi) lahir 4 months ago... dia anak kedua akak I..


semakin gemok. now dah dekat 8kg.. baru 4 months.. gerammmm sangat maklang tengok dia taw!

chiepani usha nak kiss adik..

kiss from tepi..

haaa.. amik ko.. kiss atas muka terus.. sian tot, penyek kena gomol ngan maklang n chiepani.. hehehe..


then on Saturday tu, mak masakkan kuah lemak daun turi/geti.. dah lama giler mengidam nak makan ni.. susah nak cari pokok ni.. seb baek kat umah mak ade.. terbaek ahh.. tengkiuk mak!

ekceli on Saturday tu kitorang plan nak gi The Curve.. tapi last2 kensel sebab laki bini memasing bermalas2an depan tibi lepas lunch, last2 membuta sampai ke petang ... hahahaha takpe takpe, umah mak sendiri ape ada hal.. nak bangun kul 12 tengahari pun mak tak marah punye.. ^_*

malam tu baru kitorang keluar. ni idea adik bongsu I, p-qa.. dia ajak pegi I-City.. layankan ajelah.. yang folo malam tadi cume mak, ayah, p-qa, nurul (anak sulung akak) and kitorang laki bini.. akak duk umah jaga kontot.. siti pulak keluar dating.. tengah hangat bercinta katanye... huhu


adakah I nampak kurus bile berposing sebegini? cepat cakap ye, kalau tak I sentap.. wah, ugut siap! hua hua hua...

mak, p-qa and nurul..

terpengaruh tengok orang pakai scarf minnie mouse tuh.. I pun zasssssss... beli satu!

sian joe.. sampai tersenget2 badan nak peluk anak ngan momi.. hahaha

ehem...

ayah, mak, nurul and us... =)

kami lagik!

anak buah I ni tetibe jer menyelit.. baru nak manja2 sama mak kite taw..

atok and cucunda nye... cayang atok!


dan petang tadi, sebelum kitorang balik cam biasa.. mak tapaukan lauk pauk tuk anak dia yang kurang rajin ni buat panas2kan je masa dinner tadi... huhuhu..

tengkiuk mak, lap u sangat2!!!


4 comments:

umieshuhadah said...

wah2 bukan ke sepatutnye scarf minnie tu chiepani yang pki..

~│CatWoman│~ said...

angah: hahahahaha. momi tengok scarf tu leklok muat2 je ngan kepala momi.. hehehe

•♥• RR •♥• said...

zue.. cantek rambut palsu color kunen tu. ekeke

~│CatWoman│~ said...

eita: hahahaha... cam Big Bird Sesame Street kan...