Friday, January 28, 2011

Ya Allah, selamatkan budak tu... ;(

salam uols...

tadi I balik umah jap, then on fb.. terbaca ada orang post ni kat wall,


Sila sebarkan sekiranya nampak kereta myvi putih bernombor WUS948 dipandu oleh seorang lelaki berambut panjang atau seorang wanita bertudung sila hubungi rashid 0196267828. Suspek telah melarikan anak pompuan beliau berumur 1 tahun dari nursery baru sebentar tadi.

alahai, sedihnya I.. mula2 baca dah nak menitik air mata ni... kenapa manusia sekarang jadi camni?

then paling latest, tadi I baca kereta &penculik dah jumpa, but budak tu dah takde... katanye dah dijual...

Ya Allah! mengucap panjang I... sedih sangat... terlalu sedih.. betul2 tersentuh hati dengan kejadian ni...

I terfikir2, macam mana keadaan budak tu sekarang? ada tak orang bagi dia minum susu? ada tak orang suapkan dia makan? ada tak orang tukarkan diapers dia? (menangis dah ni ...)

masyaAllah, kenapalah buat macam ni wahai manusia? apa yang kau dapat???

kawan2 semua, marilah kita doa sama2 ye...

Ya Allah, Engkau selamatkanlah budak kecik tu... semoga dia dilindungi oleh para malaikat dari sebarang kejadian yang tak diingini. amin...



** terus ilang mood dah sekarang....


2 comments:

budak yg bosan said...

polis sahkan sms tu palsu

http://mstar.com.my/berita/jenayah/cerita.asp?file=/2011/1/28/mstar_jenayah/20110128174659&sec=mstar_jenayah

~│CatWoman│~ said...

tu la pasal... saya pn ada baca kat fanpage PDRM tu... hampeh tul la sape yang buat tuh.. hehehe