Wednesday, February 23, 2011

Contest Nama Baby Saya

assalam uols...


kak maiza memang sangat2 buatkan I terpengaruh tuk join sume contest yang akak join.. thee thee..

contest ni held by Idma Textile and will be due on this 1st March. so I kena buat laju2.. ;)


1) anda mestilah ibu/bapa kepada baby berkenaan dan mestilah seorang blogger. --> im her momi, and im a blogger... **wink wink

2) copy banner di atas dan link kan. - siap!

3) buat satu entry menerangkan nama anak anda. Maksudnya, Siapa yang pilih dan Kenapa nama itu dipilih. --> done!

4) tinggalkan entry anda diruangan entry ini. --> done!

5) dan menjadi follower Idma Textile. --> done jugak!


Nama Anak ;

Farahanny Zafyrra bte Mohd Johari

Maksud Nama Anak ;

Fara --> membawa maksud insan yang gembira, periang
Hanny --> bermaksud insan yang sentiasa dirindui dan dikasihi
Zafyrra --> membawa maksud insan yang sentiasa beruntung dan berjaya

Siapa Yang Pilih?

nama anak I ni, I yang pilih. masa tu tengah preggy about 4 months and tengah attend short course di Cheras.

Kenapa Nama Ini Dipilih?

time tengah2 berkursus tu kan, I ley main conteng2 nama anak atas kertas. (nampak nau kursus tu borrring kan? hehehe). don't really know from where the ideas came from, but yang pastinya I memang admire a girl with a name Fara. tapi masa tu belum tau lagi gender baby, so I conteng2 gak nama for baby boy.

and I decided nak letak dua perkataan since my name and her daddy's name is too simple. saje nak nyusahkan anak gak ni nanti time dia sekolah sok, terbelit2 dia nak eja nama dia atas buku sok.. hua hua hua. dengki!

sambung balik. after that conteng2 day, I text my hubby and inform dia my suggestion for our baby's name. dia pun setuju. (kenalah kan, kalau tak harus I sentap! haha) . tapi kitorang tak check pun ape maksud disebalik nama tu. until the day she was brought in to this world, 18 June 2009, baru I ngan hubby terhegeh2 check dalam buku makna nama2 Islam. haruzlah kan, buatnye nama tu takde makna, kan parah mak bapak dia nak menjawab kat "sana" sok... ngeeee~~ takutttt...

jadi, begitulah serba sedikit kisahnya masa pemilihan nama for our beloved cheeky dotter nih... ;)



1 comment:

EZAN IDMA said...

tengs for join this contest :) Goodluck