Tuesday, August 9, 2011

$66&%#*(&!!

assalam uols...


nak buat luahan perasaan sikit pagi ni.... ati tak tenteram... drive keta pun tak tenang tadi... macam2 perasaan bercampur baur dalam ati ni...


kes 1 - Hanny dah taknak gi skool

since last week, bila sampai je skool, Hanny nangis2 refused taknak masuk dalam skool... kecuali kalau dia masih tido je dia tak sedar yang dia dah ada kat skool... bila momi tanya pagi tadi,

"nape Hanny taknak gi skool ni? kan ada kawan, ada mak..."

"na nak...na nak... kawan...."

"kawan kenapa?dia buat apa kat Hanny?"

"kawan....." (sambil muncungkan mulut)

so sampai je skool pagi tadi, momi tanya kat teacher dia, kenapa dengan kawan dia?

rupa2nya, ada sorang budak kat skool tu, suka sangat buli Hanny and a few kids dalam tu...

padanla anak aku taknak gi sekolah!!

grrrrrrr.... it's really2 rise up my temper up, up, and UP!! (konfem kalau gi check, BP aku naik ni...)

so now i'm thinking to transfer Hanny to another skool (ekceli dah banyak kali nak pindahkan hanny, tapi asik tak sampai ati... ape motif aku tak sampai ati pun aku taktau...)

but dedi joe pandai pujuk momi... dia cakap tak lama dah, next year kan dah tukarkan skool... sabar je ye...

ye...... sabar lah sangat... dalam ati ni duk menyumpah2 dari tadi...

GRRRRRRR........


kes 2- mulut tempayan

ni satu hal gak lagi... macam dah takde modal sangat nak bercerita... sume menda yang kite cite, share ngan dia, dia pegi sampai kat orang lain...

perangai ape ni?

tak paham betul... kita ingatkan bila kita cerita kat dia, dia ley simpan cerita.. rupa2nya tak, habis luar dalam dibongkarnya kisah kita.

bangsa orang camni memang takley dibuat kawan... bahaya... bangsa orang camni gakla sok yang berpotensi untuk menjadi juara melaga2kan kawan sesama kawan...

dia hepi kot tengok kawan sesama kawan bermasam muka... huhu


kes 3- hasad dengki

keji tau perangai camni... hati tak aman, tak tenteram.

takley la orang lain lebih sikit dari dia, mulalah hati tu tak tenteram.. selidik sana, selidik sini.

asik keje nak men'down' kan orang lain je... padahal dia bukan hebat sangat...

depan cakap lain, belakang cakap lain... kalau kuih talam tu sedap gak dimakan, tapi kalau talam dua muka? tepuk je eloknya muka dia ngan talam tu... baru berpinar matanye..

hasad dengki ngan sikap tak puas ati ngan apa yang orang lain ada tu kira sekapal la kan?

pastu nak selidik, bukan tanya kat kita... usha kat orang lain... apsal tak berani nak usha aku sendiri? orang yang kau usha tu jenis baik... apa ko tanya sume dijawabnye... cuba ko tanya kat tuan badan ni sendiri, sms aku ke... ni tak berani pulak apsal? takut kena hamput ngan aku?

oh ye, lagi satu...

bab brand or designer items....

ummm... takyah cite la... kang ada yang sentap. bahaye... ;)


ok settle dah luahan perasaan...

mohon maaf ye pada sesiapa yang terasa... I takde sebut nama sesapa pun dalam ni... sape makan cili dia terasa pedas... so kalau takde kena mengena, jangan nak sentap ye... gituuuu

mak jemah ni memang susah sikit nak marah orang... kecuali kalau dah betul2 mendidihkan darah, memang siap arr kena hamput ngan I...


Selamat Berpuasa semua!


6 comments:

sarah kalam said...

ksian hanny,asal cikgu die x tlg solve the prob...
bole ckp je ade budak mmg ske buli..

~│CatWoman│~ said...

sarah: tu la...memang menyirap sangat ni... ada ke cikgu dia just cakap camtu je...

apsal cikgu tak bagitau kat parents tu kan pasal anak dia yang kaki buli tu...

grrrrrr.........

sarah kalam said...

tu le..bdk yg buli tu kn,xde org tegur die..mmg die ingt ape yg die buat tu btol...mmg kne jmpe cikgu die tu..ape la...

imaninarafizal said...

budak yg buli tu besar ke zue...??? cik nina pon dulu kena buli gak last2 ak ajar dia kolo kawan dia buli dia terus g kat cikgu...pastu lama2 dah tak dengar lagi dia kena buli ....

~│CatWoman│~ said...

sarah: tu la pasal...taktau apa tindakan cikgu dia... budak yang buli tu baru masuk taska tu...

patutla baru2 ni je hanny start takut g skool... before ni dia ok je...

~│CatWoman│~ said...

sya: besar sikit dari hanny je....lelaki...

o yeke? nanti aku cube ajar hanny camtu...tapi kalau masih takde perubahan, mmg kena tukar jelah alamatnye...