Sunday, August 7, 2011

ikan bakar parameswara

assalam uols...



ekceli kitorang makan kat sini a week before puasa aritu... tapi baru nak wat entry... al-maklumla ye, bizi katanye... ;)

ni first time sepanjang duk kat Melaka lebih kurang 5 tahun kami try makan kat sini... before ni weols laki bini suka makan kat Muara Sg.Duyung and Ala Kassim je.. tapi kali ni tukar angin, try makan kat Parameswara, Umbai pulak...


depan kedai ni ada kedai jual mainan sume. sempat gakla kena pow ngan hanny... huhu

maafkan Hanny sebab kelihatan serabai siket (ke banyak?).. momi ngan dedi amik dia kat skool, then terus bawak datang sini...takdan nak tukarkan baju, ikatkan rambut apatah lagi. uols ingat tak I penah cakap, Hanny ni cukup marah kalau momi pegang2 rambut dia... only teacher dia je yang boley ikatkan rambut dia.. ni momi tengah pikir, raya nanti camne la ek, takkan nak biar rambut dia serabai? ke guntingkan je rambut dia bagi pendek?


antara menu yang kami order, udang butter... mantap ohhh sebab dia salut ngan oat..

then menu lain adalah, pari bakar bercili, kerang rebus, siakap 3 rasa, sotong tepung, ketam sweet sour, ngan kangkung belacan... nasi lemak ngan air kelapa of coz la kan.. menu wajib tu!


overall, I would say yang restoran ni adalah antara yang the best sebab;

- masak sangat sedap
- cepat siap
- suasana aman, tak crowded walaupun ramai... restoran ni besar kot...
- murah gilesss! total weols makan malam tu only rm108/- je... berbaloi2 kan?

tapi yang tak best sikit adalah, (diulangi, sikit je tau...)

- restoran ni betul2 tepi laut...and tembok dia mudah dipanjat. so kalau uols ada anak yang tak reti nak duk diam, better bawak makan tempat lain... hanny aritu asik nak panjat tembok tu je.. dia sebut "mandi...mandi..."

adehhhh...ingat ni kat PD ke sayang oii....


2 comments:

•♥• RR •♥• said...

nyum2.. x pernah dgr psl tmpt mkn nie zue.. mcm best jer.. biler nk gi melaka lg nie? hukhuk

~│CatWoman│~ said...

eita: tempat ni dah lama ada kot...zue je baru2 ni perasan bila kawan2 cite...

jom la datang melaka, pas raya ke ;)