Monday, September 5, 2011

hari raya ke - 4

assalam uols...


uols keje dah ke arini? huhu... I keje... lemau tul rasanye nih... rasa nak halfday pulok...

pa'akal la rabu ni nak cuti, so gagahkan gak datang opis arini...then next week nak cuti lagi... so kena jaga reputasi siket... takmo cuti panjang2 ye!

ok, back to the story...

I skip cite pasal raya 1st sampai raya ke -3... terus nak cite pasal raya ke -4.. kami ke Sabak Bernam, lawat sedara mara sebelah ayah kat sana...biasanye tiap2 tahun memang gi sana, wajib katanye..

salah sebuah rumah yang kami singgah aritu adalah umah Mak Anjang, adik ayah... ada cite menarik pasal tapak umah ni... ala2 seekers la jugak.. tapi mak anjang dah tak duk sini.. dia pindah duk buat rumah kat tanah sebelah... but umah ni masih kukuh berdiri.. dah dekat 100 tahun lebih rasanya usia umah ni...


ni tangga main nak masuk umah Mak Anjang... umah ni style umah atas, dapur, toilet sume kat atas... takde bahagian bawah...pesen umah orang Perak piyorrr ye..

model kaftan ---- adik I yang bongsu, Fiqah. walaupun umah ni dah dekat 5 tahun takde orang duduk, but dia still kukuh... tak lekang dek panas, tak lapuk dek hujan...


since raya tahun ni boipren fiqah a.k.a anak angkat mak ayah I ikut kami gi beraya, and since dia ada "specialties" (bape kali since daaa), maka berlakulah kejadian mistik yang I rasa, kalaulah I masuk dalam YouTube konfem mencanak2 hit kat video tuh... huhu...

erk.... nak kena cite ke kejadian tu? takyah la ye.. tetibe rasa tegak bulu roma nih. trrr...trrr...trrrr

ni la boipren si pikah. dah macam pengantin baru aku tengok. siap pakai sedondon. kemain nau!

ni dah kat umah orang lain.. ni umah Tok Lang kitorang. umah dia cantek, umah kampung asli... kitorang tak abes2 posing kat umah dia.. tangga umah dia paling kitorang admire ;)


rasa tak puas ati tengok pic ni... walaupun badan berjaya nampak slim (teknik posing sebelah sisi), tapi pipi tu tetap takley sorok.. adoiiiiiiiiii.... jeles weyh tengok pipi adik2 aku... kempis je pipi diorang berdua! (yang tudung hitam tu bukan adik ye, tu mak I!)



ok dah, nak sambung wat keje balik. tak jadi nak cite pasal "kejadian istimewa" kat tapak umah Mak Anjang aritu...

ser...ser...ser...!!!!


4 comments:

amm said...

baik ko cita selagi hari tgh terang ni..aku tgguuuu..hakhak..

imaninarafizal said...

Aku pon nk tau gak ke seraman nya .......

~│CatWoman│~ said...

amm & sya: hehe... ustaz tu ckp takley cite2 sangat, nanti menda tu datang kat kite...huhu... takooootttt!!!!

Dallies said...

alor..citerlah...cer citer cer citer...agagagagaga!