Sunday, March 25, 2012

berjaya!

assalam uols...


berjaya melakukan sumenye dengan seorang diri. eh tak2, dengan bantuan mak gak :)

mesti korang ingat berjaya apelah tadi ye..

since joe takde ni kan, nak taknak mokcik terpaksa gak la amik alih tugas2 joe tu.

mula2 memang mokcik duk merungut je, tapi berjaya gak mengatasinye. oh satu pencapaian rupenye. hihi

antara yang berjaya mokcik lakukan sepanjang ketiadaan joe 12 days;

i) basuh baju, sidai, angkat dan lipat. tapi asik membebel kat mak cakap, "mak... ni bukan orang yang buat... ni selalu joe buat..." hahaha

ii) siapkan Hanny, pagi sebelum g skool. masukkan barang2 dalam keta secara laju2, pastu bawak turun Hanny lak sumbat dalam keta. balik petang mandikan pulak. tapi I tak gosok gigi dia. padahal joe pesan banyak kali suh gosokkan gigi budak tu everyday. ala, takpe. kat skool teacher dah gosokkan gigi dia. (matik arr kalau joe find out ni. nyorok jom!)

iii) potong kuku Hanny. yeah!! for the very first time, wat julung2 kalinye, dah nak masuk 3 tahun Hanny ni, baru semalam momi potongkan kuku dia. wahahahahaha. sure joe bangga balik ni kang. selama ni bukan taknak potong, tapi cam ngeri je. kang terketip jari dia haaa...sape nak tolong? (wahhh alasan ko memang kelassss..)

iv) oh ye, pagi tadi dengan jayanye juga telah memberanikan diri gi kedai mamak. kalau tak, jangan mimpi aku nak sampai sana sorang2. ni sebab dah tak tahan sangat nak minum teh ais, gagahkan gak ati ni gi beli. siap tapau roti kosong 3 keping lagi! 

v) kemaskan "budak2" bulus. abg, syg gaulkan tau wetfood tu ngan biscuits diorang... seeee.... mula2 memang cam malassssss... tapi bile tengok budak2 tu wat muka kesian, terus tak sampai ati. tapi I gaul pakai glove. hahahahhaha

tak sabau tunggu joe balik esok. nak citekan "kejayaan2" I pada dia. yang tak berjaya tu simpan jelah ye. biar joe find out sendiri. (like keta tak berbasuh, tak hantar pi servis..orang sayang duit. servis kali ni dekat 1k.. kemsalam aku nak pi hantar. tunggu joe buat dengan duit dia. hehe.)

last but not least, semoga dedi joe selamat sampai ke pangkuan keluarga di Melaka dengan selamat esok. amin.

2 comments:

•♥• RR •♥• said...

tahniah darl! berjaya juga zue melakukan semua tu.. tp mmg btul laa.. bab potong kuku & svc kereta tu sekali haram eita pernah buat.. sbb tu tugas hakiki encik ajip.. ekeke

~│CatWoman│~ said...

hehehe tengkiu dear... :)
tau xpe... ngeri la nak potong kuku budak2/baby ni.. kalau potong kuku kucing takpe...tu expert... hahaha