Monday, July 30, 2012

yuhuuuuuuuu!! ada orang rindu tak? hehehehe


 assalam uols....

cak! cak! hehehe

dah masuk 3 bulan kot kan blog ni takde update ape2... 

arini baru seru nak mengupdate tu sampai...tetiba tangan rajin nak log in dekat blog ni.. kalau tak ari2 duk baca update orang lain je..sendiri punye blog idea tarak mari.. nak kata busy pun yelah jugak, nak kata malas tu lagilah ye.. haha. bila malas menguasai diri, haaa apapun tak boley ;)

since dah lama tak update, kasilah chance kat I nak membebel panjang2 ek.. boley kan... gituuu...

kita cite part by part la sonang nak menulis.

cite pasal momi & dedi dia dulu ekkkk... 

alhamdulillah, momi preggy dah masuk 25weeks... wee huu... diam2 je dah masuk 6 bulan kan.. I takmo pikir sangat pasal beranak punye part, nanti ngeri datang balik.. I doa sangat this time semuanya dipermudahkan, takmo kena induce macam Hanny dulu.. azabbbb. 

now selera makan I memang menjadi2. macam orang "membela" je gayanye. eh, memang ada bela ape.. I bela baby ok dalam perut.. muehehehe. kalau makan nasi tu memang bertimbun tingginye.. and suka yang pedas2 je. tak pedas takmo makan. pastu suke minum air sunquick oren. everyday kena minum sebotol besar... seeee... no wonder berat naik dengan cepat. 

but alhamdulillah, so far blood glucose ok, normal range lagi. BP pun ok.. harap semua maintain sampai dah deliver nanti. tapi Dr.Tan bising nau kat I, dia suh control makan. berat takmo naik banyak2 katanye. and last week masa scan, baby pun dah "terbesar" sikit dari berat yang sepatutnye at the age of 24 weeks... ala, dulu Hanny pun camtu gak... keluar normal jek.. 3.2kg... takla besar sangat...(muehehehe...ni ayat sedapkan diri sendiri.. sebab takut tau kalau dibuatnye baby ni terlebih berat, naye mak nak meneran!)

sambung cite lain pulak.

pasal klinik kami, alhamdulillah, sambutan menggalakkan sangat. syukur sangat2 pada Allah.. asalnya nak buat clinic je, takmo uruskan petshop macam jual foods and accessories tu sume, tapi ramai sangat customer request minta kami jual foods, so insyaAllah lepas raya ni kami bawa masuk sikit demi sikit. yang penting sekali, sume modal klinik memang tak pinjam mana2. guna hasil clinic je, buat rolling beli itu ini. orang kata rezeki anak tu sentiasa ada... insyaAllah.

next year punya planning dah ada. clinic sekarang dekat 1st floor, kesian customer kena turun naik tangga angkut kucing diorang. ada sorang customer tu, kucing dia berbelas2 ekor.. sekali hantar boarding, semput dia naik turun. kesian betul. so kami nak pindah ke ground floor... and lokasi dah jumpa. but modal banyak sikit kena keluar sebab kena renovate and apply lesen baru... and bla.. bla.. bla..jadi kena berjimat cermat dari sekarang.. I tahan napsu okeh sekarang dari membeli handbag idaman hati.. oh LV.. tunggu daku dalam mimpimu.. heeee :)

and bulan November ni, selain dari I bakal melahirkan our second child, (doakan semua selamat ye kawan2.. thanx!) , I akan buat a big change in my life. semua dah ready. tungguuuu... biarlah orang nak cakap ape, sayang la, apela.. tapi kita lebih tahu tentang diri kita kan.. and Allah knows best. so, I dah nekad. dah lama dipikirkan, and paling penting joe support sepenuhnya. restu suami tu lagi penting..gituuu :)

ok tamat dah membebel part momi and dedi.

now nak cite pasal mak nenek nama Hanny.

Hanny dah masuk 3 years..aritu celebrate besday dia kat school.. suke betul dia. sampai arini asik nak belek pic besday dia kat fesbuk. and dah semakin petah bercakap.. macam mak nenek tau.

dia bercakap tak berhenti2.. ada je yang dia nak cakap. nak cerita. nak describe. kadang2 sampai taktau dah nak jawab ape. dia akan tanya bertalu2, macam takde noktah. contoh camni ek,


situasi 1


on the way nak ke shopping mall

hanny : dedi, dedi... kita nak gi mana ni?
dedi : kita nak keluar jap, beli barang adik..
hanny : nak beli kat mana?
dedi : beli kat jusco..
hanny : yesko? yesko kat mana tu dedi?
dedi : dekat bandar melaka.. 
hanny : yeay! yeay! hanny nak pegi yesko! nak beli playdoh ye dedi..(sambil terlompat2)

diam sesaat. then sambung lagi.

hanny : dedi, cepatla.. kita dah lambat ni... laju laa dedi..
dedi : yelah hanny... jap lagi kita sampai la..


haaa...gitu lah ye. kadang2 I akan menyampuk gak tolong jawab. kadang2 I malas nak jawabkan. hahahaha. sebab tau nanti akan jadi satu conversation yang non stop.. jenuh oii menjawab.kadang2 kalau kita tak layan borak sangat, dia akan nyanyi. macam2 lagu keluar. senang cakap, she won't stop until she's sleep. 

pastu dia cakap rojak tau. dia cakap campur BM ngan BI.. contoh kalau pas abes makan, dia akan cakap, "momi, hanny finish dah.." "hanny good girl kan momi?" ... ye, hanny good girl. selagi ko tak jawab, selagi tu lah dia akan tanya. hehehe.

then dia bawak kerusi pegi sink, and bila kita tanya nak watpe tu, dia cakap "hanny nak washenn" mula2 tak paham tau, bila diamati betul2 baru paham.. oh, nak "wash hand" rupenya. muahahahaha. 

kalau nampak orang tak pakai baju dalam tv, laju je dia cakap... "eee..malu... shame shame"  

tapi kannnn....

Hanny ni kalau dengan strangers, dia takkan bukak mulut. ko tanyalah apepun, nama sape? umur berapa? dia senyap je.. kadang2 tersengih2 macam kerang busuk. paling2 pun kalau dia nak jawab, dia akan cakap macam orang berbisik. tah kenapa tah budak ni. padahal ngan kitorang dia lah juaranye bila  bercakap. ngan teachers kat school pun dia talkative gak. sume menda kat umah dia nak cite kan.. pasal kucing yang paling dia suke cite kat teachers dia. maybe dia ni jenis lambat panas kot.. cer la try duk ngan dia satu hari, kot2 time tu dia dah mula nak mesra ngan korang, haaaa... silalah melayan mulut dia membebel ek.rasakan..hehe



eeeee... maluuuu! shame...shame

suka posing sekarang tau minah ni ... :D

aritu, masa balik umah parents I, kitorang amik kesempatan keluar bershopping raya. nak kata semangat sangat tu taklah pun sebenarnye. I malas nak shopping last2 minute ni.. nanti dah tentu ramai manusia, bersesak2.. dah la tak larat nak jalan sangat... so amik keputusan tuk pegi shopping terus. shopping pun bukan beli ape sangat, baju2 anak je lah pun yang lebihnye..

kitorang pi KLCC... banyak pilihan baju kids kat sana... belikan Hanny punya dress raya 2-3 pasang, jeans raya dia and few t-shirts... settle!


then baju2 kurung dia... beli 3 pasang je tahun ni... cukup lerr tu.. bukan dia selalu pakai pun. simpan wat pegi mengaji nanti next year pulak... la ni tinggal kasut raya Hanny je belum ada lagi.. momi dia pakai selipar je tauu... sobssss...


and last part tuk entry ni... I nak share sikit2 persiapan tuk sambut adik Hanny...

dalam pada takde mood nak bershopping, bila I belek2 balik barang yang dah dibeli, haaa ko... banyak jugak rupanye yang dah dibeli.. tu cara2 takde mood, agaknye kalau betul2 I ada mood nak bershopping, camnelah gamaknye ye? hahaha

aussino wat sales aritu... so beli terus set baby cot ngan tuala2 kecik baby and blanket dia...  rocker baru dah beli, tilam sume ada.. tinggal lagi nak beli stroller tu la hai hai hai... pening nak membuat pilihannye... takpe, ada 3 bulan lagi nak pikir ni... sempat, sempat.. hehe
baju adik... shomel2 belako... gerammmm momi tengok! 

lagi longgokan baju adik... ni sume newborn size... takley beli banyak2, baby cepat besar kan..   baju baby ni memang mengghairahkan. takley tengok comel sikit, mesti rasa nak beli. korang pun mesti ada rasa camtu kan.. nama pun mak2 kan.. hahaha




ok, abes dah story tuk kali ni...

I nak p berbaring2an jap. lenguh lak pinggang duk lama2 cenggini.

daaa.... :)





7 comments:

•♥• Mrs RR •♥• said...
This comment has been removed by the author.
•♥• Mrs RR •♥• said...

i miss u & i miss ur writing.. huhuhu

psssttt.. klu tengokkn baju2 baby.. mcm bleh agak jer gender.. neway, eita doakn semoga semuanya slmt & dipermudahkn.. amin

dear hanny.. aunty eita still owe u the bday pressie.. hihi

Anonymous said...

wah syoknyer!! apa2pn tahnia dr aku ye zue..take care ;p

-amm-

~│CatWoman│~ said...

hehehe... tengkiu2 for missing me :D

haah, betul la tu tekaan eita.. insyaAllah, geng masak2 hanny.. hahaha... tu yg bertambah excited beli baju.. sebab baju diorang super kiyutttt!

ohh takpe auntie.. no prob... :)

~│CatWoman│~ said...

amm : thanks amm... amin2 ya rabbal alamin... ko pun take care tau!

imaninarafizal said...

wah sudah kembali....pape pon jg diri baik2 bak ...nk bersalin tu redha je....

~│CatWoman│~ said...

sya: hehehe.... tetibe aura tu datang... tq sya... muuahhh