Tuesday, December 4, 2012

Double Tree, Hilton Kuala Lumpur


assalam uols...


sempena meraikan I dah berpantang selama 30 hari (ewahhh padahal ada 14 hari lagi nak abes pantangnye.. tapi beria2 nak celebrate sebab 3/12/12 semalam I dah start keje kannnn..)

pening gak nak decide destinasi sebenarnya.. ingat nak ke JB gak, tapi last2 dedi cakap pegi KL je sebab nanti aqiqah Hannum 27hb Dec ni pun nak balik johor gak nanti..so ley sekali harung shopping kat JB lak.. wahhh shopping lagi katanye.. :)

so kitorang pilih untuk bermalam kat Double Tree Kuala Lumpur by Hilton Hotel... kami duk kat Executive Deluxe Suites..( price dalam rm740++ ) al-maklumla ye, dah besar kelorganye, kena la duk bilik yang besar sikit.. dah la anak hakak yang sorang tu bangsa tak reti duk diam.. asik bergerak je tanpa henti. so selesa sikit duk bilik besar camni, dia boley keliling sepahkan toys dia.. huhu

hakak sebenarnye mengupdate blog ni kat klinik. so kena siapkan laju2 sementara takde orang ni.. hehe. hakak buh pic banyak2 je, uols layan pic je ek ek ek :)




ini complimentary cookies... sedap yang hamat2. macam Marks n Spencer punya choc cookies tu..  dapat 3 ketul ... Hannum baby lagi, takley makan biskut.. 

cam biasa, cam whoring atas katil..

momi n anak2 pun nak jugakkk...

budak umur 30 hari :)

king bed... dedi tido kat sofa ok.. hahaha kijam!

spacious bathroom

sampai2 je Hanny dah tak nyempat2 nak mandi dalam bathtub... kesian dedi... penat duk melayan karenah budak sorang tu.. huhu

ini tv dalam bilik... tapi cam biasa, takkan ada chanel lain melainkan chanel cartoon je... Hanny conquer okeh!


ni pulak sebelah luar bilik... ada mini kitchen, ada sebijik tv lagi kat luar n sofa... 

from another view pulak..

mini kitchen..

ini toiletries yang hotel bagi... Crabtree & Evelyn okeh... curlast nox!

breakfast time... Hanny sekarang memang suke posing.. macam2 pesen ko tengok dia pose nanti.. kelakar betul  budak sorang ni...

breakfast kat hotel memang banyak sangat pilihannye... macam2 ada (dah macam tagline astro pulak... hehe)... tapi hakak tak dan nak snap pic banyak2.. al maklumla ye, anak dah dua ni.. lak tu kecik2 lagi.. memang agak kecapekan melayan mereka... (wahhhh alasan ko...)

Hanny jeles momi pangku adik dia.. so dia mintak dedi pangku dia.. alololo...

tu Hannum... tido je... senang momi nak makan kannn... 

si Hannum debab... :D

permata hati momi n dedi...

jakun jap masa mula2 masuk lif nak access ke room hotel.. kena scan dulu rupenya kad bilik kita baru lif tu bergerak... masa mula2 tu, hakak tak scan, terus tekan room floor, tapi tengok apesal lif ni tak gerak2 naik, rupenya kitorang tak scan kad tu... kahhhhhhh! very the......................

hah, pic kontroversi... ni sebenarnye masing2 belum mandi lagi.. time ni baru naik bilik pas kami breakfast... huhu... sampai bilik terus teringat nak amik gambar berdua... maka terhasillah pic selebet ala2 bangun tido ni... ngeee!

kakak Hanny layan lagi seround mandi dalam bathtub... dah pandai malu tau momi amik gambar dia bogel... leh pulak dia sengetkan badan dia cenggitu.. "Hanny shame2 momi... nampak flower..."  keh keh keh

ni pemandangan dalam kawasan hotel... ada beberapa shoplot dalam ni.. tapi satu pun hakak tak masuk.. baek hakak pi layan shopping kat KLCC kannn... hehe

ni pic sebelum balik... posing dekat lobi

Sabtu petang tu lepas kitorang check-in, kitorang pi jalan kat KLCC... melayankan Hanny nak beli toys dia.. kemain sakan menge"pow" mak ayah dia... pastu beli kan dia kasut nak pi school.. tu ari masa atok2 dia datang, kasut Dora dia tertinggal dalam keta Tok Cik.. alamatnye memang kena tunggu balik kampung la baru dapat balik kasut tu... Hanny ni pulak tu cerewet, dia mana nak pakai shoes yang bertali2 tu pegi school.. nak taknak kenalah belikan gak kasut lain.. 

then shopping barang2 momi sikit2 (eh, sikit ke nox? haha) pastu balik hotel semula...Ahad tu pas check-out kitorang pegi kedai baby kat Bandar Sri Permaisuri... OneBabyWorld... carikan Hannum punya swing ngan musical mobile nak gantung kat babycot dia.. dengan harapan Hannum nak tido lena la kan bila ada mendalah ni...

ni lah swing nye... sesuai tuk mak2 n bapak2 zaman sekarang yang tak berapa nak rajin buaikan anak... beli je ni.. senang siap boley hayun sendiri ngan ada music sekali... pastu ko leh tinggal anak ko dalam tu, ko leh wat keje lain sambil2 anak tido.. 

ni musical mobile tu...  tapi anak saya yang bertuah sangat tu  tak berapa nak tido sangat walaupun dah dirasuah dengan mendalah bergantung ni... T________T

last sekali destinasi kami adalah ke Alamanda... ni plan last minute dedi diorang.. nak cari buggy Hanny sebenarnye.. tapi tak jadi beli sebab teringat stroller Hanny tu ok lagi, boleh tampung berat sampai 25kg... yang buggy kitorang tengok tu boleh tampung berat sampai 18kg je... jadi tak perlu membazir ye tuan2 dan puan2... hehehe

ni momi korang yang punya... tambah lagi collection Tefal... kaler hijau okeh...limited edition.. pasni harap2 Tefal wat kuali kaler purple pulak... weee mak sukeeewwww!!!




okeh, habes dah cerita cuti2 weekend kami... so far hotel memang sangat best. tapi best lagi Grand Lexis kot... sebab ada private pool dalam bilik.. hehe. nanti ada rezeki nak ke sana lagi sekali.. insyaAllah... :)

hotel ni yang bestnya sebab lokasi dia betul2 kat tengah2 bandar... nak p KLCC tu dalam 5 minit je dah sampai.. besides, room yang kitorang duduk ni pun adalah "city view", selak langsir nampak dah bangunan KLCC tu...

ehh, dekat 7 jam gak baru siap entry ni haa... hehe. 

1 comment:

Dr Mohd Kamarulzaman Kassim said...

Salam perkenalan, saya baru nak book hotel ini untuk Birthday, nak bawa Isteri dan 2 baby kami.Bilik Suite ini dapat access pada Lounge tak?