Saturday, November 28, 2009

"AIDIL"ADHA 2009

salam uolss...

yeay2 cite Nur Kasih dah abes....abis time ariraye haji pulak tuh....AIDIL adha gitu...mak sukeee noxxx...hahahaha
soooo hepi ending....gembira tunggu...bervaloii valoii
tengkiu tibi tige sebab maenkan drama best abad ini...cewahhhhhhhhh


raya haji 2009, kami sekeluarga beraya kat kampung Joe, Batu Pahat...pasal tahun lepas sudah beraya di rumah mak ai kan...gilir2 gitu...baru aman rumahtangga ko...hahaha...tips tips tips

pagi raya memang happening, makan2 memang tak tinggal dalam family joe...adat orang jawa tak tinggal...huhu...kumpul reramai, makan ramai2, baca doa ramai2,cuci pinggan sorang2!!! wawawawawa....ahaks...aku tipu...cuci pinggan pun reramai la...kecuali pada orang yang beranak kecik, layanan istimewa uols...pas makan ley ngadap tivi bersama kaum laki2...hahahaha..istimewa kan aiiii

malam pulak, Makde ajak makan2 kat umah die...huhuhu...kalau makde yang wat makan2, sure malatop...pas maghrib laju je memasing bersiap...berebut nak masuk toilet...aku cam biaso, berhati mulia kan...ai mandi paling last sekali..kasi can kat makcik2, pakcik2 n sepupu sepapat kaum kerabat joe mandi dulu...


FZ tengah bergusti ngan aciknye...." eeyahhh piat tinge 'parhani' "... hehe..acik A'in pelat sebut Farahanny


ni muka dua orang makcik FZ yang pembuli...pemenang gusti malam tadi......
FZ!! hahaa...menang sebab dia baby, kasi can kat die...kui kui kui

kelihatan Paksu tengah dukung eisya si cengeng dok sibuk bergosip ngan Pak Ndak ngan Maktuk... 'N' yang pakai baju t-shirt merah tu, sepupu joe yang gile glemes masuk program Tangkap Muat kat Astro tu ari.... Along pakai t-shirt putih tengah maki hamun cicak kat siling pasal dah kasi emas baekkk punya dalam gelas cocktail die...kahkahkah... aku kutuk selamber je, diorang bukan baca blog pun !! hahahahaha


Pak Aji (laki Makde) makan penuh penghayatan..nina pulak mata tak berkelip nengok Nur Kasih..sama la ngan laki aku tu ha...aku keje snap2 pic...pastu sibuk tanya apa kesahnya Nur Kasih tu..hahahahaha

makan-makan malam tadi berakhir dengan kegembiraan sebab Nur Kasih hepi ending, kekenyangan pasal banyak tul lauk makde wat...tomyam, siakap 13 rasa, udang bakar, sotong tiram, bubur kacang, cocktail...bla ...bla..bla...aku tak ingat dah..banyak nau menu nye...tq makde! lap u!

sebelum balik petang tadi..makde sempat pesan lagik, "jangan lupa trip kite ye, 28hb nih..."
aku jawab, "wokey makde, beres...nanti zue amik cuti..."
kami nak gi jenjalan lagik...yabeda bedoo...sentap tak uols? hahahaha


on the way balik ke Melaka tadi, FZ sambung wrestling ngan Tigger...tak puas hati ngan malam tadi punya wrestling..menang sebab undi kesian...ngeh ngeh..

2 comments:

Rita Razif said...

hehe.. nk ketawa eita bc bab cicak jatuhkn bijih kt dlm gelas cocktail.. lg 1 kn.. siakap 13 rasa tu mcm mana rsnya? ngeh3x

zue comelz said...

hahaha...mmg lawak ta, kitorg gelakkan je dia masa tu..sure tensen...
mm, 13 rasa tu, segala mcm rasa ada...nak tau kena makan siakap makde nih...hehe
nota tumit kaki:eita nmpk x FZ pki stokin prezen from mama MR?hehehe