Wednesday, December 16, 2009

sebiji epal menjauhkan anda dari tuan doktor

salam uols..

penah dengar pepatah kat atas? bahasa melayu memang kurang tepat ye uols.salah tekaan uols.
sebenarnya tu saya translate bahasa omputih, jadi bahasa melayu. bunyi nye camnih, an apple a day keeps the doctor away...haaa gitu...speaking london mak malam nih.

betul la gamaknya tuh pepatah tu kan. sekarang saya tengah train anak ni makan epal.hoho. supaya ley jimatkan duit mummy dan daddy beliau daripada menghadapi kos rawatan perubatan yang semakin mencengkam sanubari, rohani dan rohana jalil nih.

holoh holoh..jap gi sure ada yang mengata saya kan. apela zue nih, gi kasi anak dia yang kecik cinonet tuh makan epal pulak.eh2 helo bukan saya yang nak bagi, tapi sebenarnya FZ yang beria2 nak. sebagai seorang ibu yang mithali lagi penyayang (ahaks) saya pun bagi jelah. kang kempunan anak saya, sape susah? kang die mimpi2 pulak nampak epal ni kang, naye je saya laki bini.baby lain mimpi main masak2, pengantin2, main perang2, anak saya mimpi pokok epal.apa kes?

ok gak la kot, ley ganti Sir Isaac Newton, buat teori baru, jadi saintis terkemuka (amin). bila anak glemer, mak pun tumpang ape? mak bukan tumpang glemer jer ye uols, mak juga tumpang share akaun anak. haha



okay.ni menyimpang sikit dari entry buah epal tadi. petang tadi, FZ telah layak untuk keluar dari Malaysia tanah tumpah darahnya,sebab die dah ada passport. hoh.kemain budak zaman sekarang, kecik2 ada passport dah ye. mak ayah ko dulu, kemain payah nau nak ada passport nih.kalau ada passport pun watpe, sape lah nak angkut pi jalan kan? dah besar, dah keje barula terhegeh2 nak ada buku merah ni.

ok, dah ada passport nih, otomatik ia akan menjadi acara wajib tuk saya serta suami menghangkut FZ berjalan sekiranya ada kewangan yang mengizinkan. tetapi sekiranya kewangan kurang menyenangkan ati dan perasaan, maka akan dipecahkan jua tabung amanah FZ. hahaha melampau2 keji nya perangai mummy FZ nih. takla, tu sume dusta jer. tiada kena mengena antara yang hidup dan yang dah pass away. hey, berjalan2 sambil sorong FZ dalam stroller nya di garden KLCC pun ok wat?


uols nak tau tak camne hazabnye dan cabarannye nak dapatkan gambar FZ yang setegak begini?

12 comments:

amm said...

sememeh 2memeh 3memeh jer Fara ni....muka ngntuk ke apa ni zue??

sarah kalam said...

fz nak g mane fz...??
cahaya ajak g jmpe nenek die kat jerman bleh??hehheheheh....

zue comelz said...

amm: kuang asam sungguh ko mek..ada ke ckp anak aku sememeh! caittt!!

sarah: FZ nk p Sentosa Island nxt week, insyaAllah..

german? bile tuh? nak2!! FZ on jer..tiket uincle Michael sponsor kan?hohohoho...

sarah kalam said...

fz x payah la kacau mumy and dady nak honeymoon...
jom dok ngan cahaya nk???
wah dr,mkn epal tu....

zue comelz said...

sarah: hehe...btul gak, menarik idea tuh..sok juga akan dihantar kan FZ ke kondo cahaya..bley swimming2 sama cahaya kan kan kan...

hahaha...die kemam2 je, bukan ley makan pun..amik juice jer..

amm said...

jgn la mrh syg...sememeh tu mcm mencebik lerrr =P

zue comelz said...

amm: hoho...itukah yg dimaksudkan dengan sememeh? len kali cakap biar terang..kikiki

sarah kalam said...

cahaya jd baby siter fz ek..cool idea tu kan...
hehehehhe..
die jge fz,fz jage die...

nn said...

bagus3. kecik2 dah mengamalkan pemakanan sihat ;)

zue comelz said...

sarah:he3..sgt kewl..menarik..stuju!! bile nak jalankan aktiviti nih?hehe

nn: kekeke...main2 jer tu..bukan makan tul2..

Rita Razif said...

bagus FZ nie.. dh start mkn buah.. eita kdg2 klu mikael nk.. belimbing pn eita bg.. dh tu mulut dia trkumat kamit.. mata plak asyik tngk aper yg kita mkn.. x smpai hati lorrr.. huhu

p/s : pic FZ mmg comel.. mcm org besar dh amik gmbar passport muka serius giler ;)

zue comelz said...

eita:he3...tu la ta, x sampai ati tgok die mulut terkumat kamit masa kite makan...bagi je sikit2, buat rasa2 orang kata kan...

taw xpe, muka tarik 14 tul FZ, kemain seriyes lagi dier...hahaha