Friday, February 19, 2010

si cinonet nih.....

salam uols....


semalam dia dah 8 months. alhamdulillah, she has been through the most joyous moment in her life.

perangai-perangai terkini dak FZ:

satu
suka sangat menjerit2. especially bila orang takde disekeliling.

dua
suka babbling. ini normal tuk baby umur 6-9months, memang suka bercakap and dah pandai gabung ayat. ayat yang selalu keluar " aa baa" atau " maaa " cop2, mana ada abah dan mama? mummy and daddy okay FZ!

tiga
suka sangat dengan kucing. dulu memon jadi mangsa. sekarang agus. abes ko agus. haha.
sekali dia pegang, memang tercabut bulu2 kucing tuh. digenggam nya kuat2. bila agus sendeng2, kemain tergelak2 lagi dia.. suke ye? hehe. pastu siap nak roll over atas agus. adus, kesian nau saya tengok kucing tuh.

empat
puting@pacifier sangat la tak boley dipisahkan dengan dirinya. malam kalau tido, mata pejam2, tapi tangan dia meraba cari puting. bila jumpa, dia adjust2 puting tu, sampai masuk dalam mulut. pandai sangat! mummy paling suka tengok aksi nih. hehe

lima
kalau dalam kereta, sangat tak reti duk diam. semua dia capai. gear, handbreak sume dia nak pegang. nasib kaki pendek lagi, kalau tak mau dia tolong tekankan minyak sekali. semalam, berita terkini, masa joe nak anta dia gi nursery, die melalak taknak duk dalam carseat. kenalah joe drive sambil dia menyelit kat atas riba joe. tolong daddy drive katanya.. hehe

enam
toys kegemaran: cookie monster. kalau amik dari dia, sure die menjerit. sampai tido pun peluk cookie monster tuh.

tujuh
suka sangat main air. kalau mandi, paling la dia suka. berendam dalam bath tub sejam pun takpe. terkekek2 dia mengocak air. wahhhh boley anta pegi kelas renang berirama pasni. hehehehe

lapan
suka nak berdiri je. kalau masuk dalam walker taknak pulak . tengok tv semua nak berdiri. dalam kereta pun kena dirikan. macam2 ye kamu nih. tapi takpe, mummy n daddy rela je. sayang katakan...

cukup la lapan fakta. sebab dia dah lapan bulan. kalau umur setahun, 12 fakta saya kena bagi la ek? huhu

2 comments:

sarah kalam said...

wahhhhhhhh fz...
hehhehee...
tu la fz cri pacifier,tp kalo cahaya die mncri sy dr,mlm2 mulot die ternganga2 cri mak die,sy turn die ke mikel die belok ke sy...
sgt suke tgk aksi tu jgk...

zue comelz said...

sarah:

hehehe.. sure cari awak, awak 'sumber makanan ' dia... hehe
FZ kalau turn, turn ke daddy die..x paham tolll.. kecik ati mummy kekadang. haha