Tuesday, March 9, 2010

hari MALU sedunia

salam uols..

arini, sape baca shout out saya kat FB, sure perasan saya cakap saya kena attend persidangan dewan.

saya memang dah agak, sure salah satu ari nanti, saya kena gak attend. silap2 sampai ari penggulungan aku gak yang kena ngadap dewan ni kangggggggg

ekceli persidangan ni wajibulghannah di attend oleh Ketua Jabatan ----> meaning, bos la tuh.

tapi lately bos saya kan sibukkkkkk manjang, jadi manjang la saya kena wakili dia. tolong kasi up sikit markah saya pasni ye bos....

baru ingat nak ngulau jap tengahari tadik, tetiba dapat panggilan 999 dari opis suh attend dewan. holoh holoh abes punah harapan gue nak nyopping. takpe2, pekerja cemerlang wajib ikut arahan. haha

ekceli ni bukan kali pertama saya ikut persidangan, tahun lepas pun kena gak. so kali ni bila bos suh gi, saya takde dah cuak sangat. tapiiiiiiiiiiiiiiiii

tapi, kali ni memang suwey la. masa masuk dalam dewan, okay takde hal. bile sampai kat tempat bersidang, aku punyelah melilau cari seat jabatan. memang ada tagging, tapi sebab dah la lambat masuk, sebab aku sampai lambat. malas nak cakap nape sampai lambat kang ada yang dapat makian percuma sok pagi kat opis.

nasib urusetia sangat hebat. takyah tebal muka lama berdiri tercangak kat tengah2 dewan. urusetia tolong carikan seat. tengkiuk!

sepanjang perbahasan memangla sangat bosan. sesape penah join dewan bersidang, memang tau la kan camne keadaannya. siap aku dah tertido dah. bos2 sebelah aku pun dah siap belayar ke Laut China Selatan.

yang kelakarnya, ada satu pengarah ni, die siap tegur pas aku tersedar tu, " ko tido ye?" wahhh siap boley "kau" "aku" macam kengkawan je kite ni eyh?

saya jawab je, "ha'ah, ngantuk la encik.."

seb baik aku baik kan... padahal encik yang tegur aku ni, dah berkeroh bagai tadi, siap terlentuk2 lagik. nak aje aku cakap, "ala...encik tido siap berdengkur2 tadi. satu dewan dengar. naseb speaker tak perasan.." hahahaha

done. abes dalam kul 6 petang. siap penggulungan usul arini. masa nak balik, aku salah keluar. adessss ni memang jahanam. style bangunan kat sini, semua ada link2. silap tangga, silap pintu memang mapos la ko sesat dalam nih.

saya pulak bile dah tau nak sesat, boley la belagak sumbing, jalan selamber. pak guard ada kat entrance tuh, tapi menonong yakin boley gak dengan harapan jumpa jalan kuar nih.

last2 sekali, saya SESAT! tahniah ye. sekalung tahniah. fadan muke kan, sape suh taknak bertanya. malu bertanya sesat jalan. kena dah kat batang idung sendiri tadik. last2 patah balik, gi hegeh2 tanya kat guard tuh.

aku : encik, mana jalan nak gi pintu utama? saya salah keluar la tadi...

guard: oh, puan dari persidangan ke?

aku: a'ah. mana pintu saya nak ikut ye? saya tadi masuk ikut blok *tuuutttttttttt* tapi abes je saya termasuk bangunan ni pulak.

guard: okay, takpe puan. saya tunjukkan puan jalan keluar ye. puan ikutla saya.

saya yang dah kemalu maluan nih, pasrah jek ikut guard tuh.

jumpa je pintu masuk, bertembung pulak ngan salah seorang YB tuh. yang paling memalukan saya seumur hidup adalah apabila.........

pak guard ni boley tegur YB tuh.. "Datuk!!! "

YB tu jawab , "ye... dari mana ni?"

guard tu dengan innocent jawab, " ni ha, puan ni sesat tadi........."

HADOIIIIIIIIIII APESAL KO CERITA AKU SESAT???

seb baek YB tu baik, die cakap, "takpe, biasa la tu, dewan ni besar.. meh ikut saya keluar.."

holoh holoh baek Datuk ni. suke!!! hehehehe seb baek dia dah tua. kalau tak.. auuuummmm

................. tamat cerita malu yang PERTAMA .............................

masa amik Fara petang tadi kat nursery, cikgu nursery tu selamber kods tanya aku,

" zue, zue preknen lagi ke?"

tu diaaaaaaaaaa malu kali KEDUA.

ape aku nak jawab? nampak sangat ke perut aku ni bunchet??

mana tak bunchet nye cikgu, sejak akhir2 ni selera makan saya naik mencanak2. asek lapar je. dah bekfes nak lunch. dah lunch nak minum petang lak. malam makan lagik. malam kunyah coklat sebelum tido. ni side efek makan pil perancang ke???

lagi satu, dulu time pantang mak suh pakai bengkung, saya ngelat. sah2 la perut ni melendot. cam orang peknen 3 bulan gayenya.

bang, anta sayang gi Slim World sekarang jugak!! uwaaaaaaaaaaaaaaaaaa

p/s: lately ni aku cam perasan ada readers dari Fitzroy la, Las Vegas la..mat saleh pandai baca bahasa melayu ke? ke ni Nyah? kawan aku yang tak berapa nak center palaotak die tuh? dah kalau ko baca blog aku, apsal ko tak reti2 nak buh komen sehelai dua? nanti ko balik mesia, aku siku2 kelapa lutut ko nyah! hehehe

4 comments:

CatlinaFly said...

heh mcm cerita yang last tadi..masa mula2 dlm 4-5 bulan lepas pantang, kalau pakai baju ala2 baby doll yang ade tali ikat belakang tu, org akan tny , peknen ke!adoih nmpk sgt bunchet hehehe...sekarang kena cover2 la sket kena pakai bju yang sesuwei!

zue comelz said...

kak maiza: eyh akak masuk blog saya ke? terharu!! hehehe

ha, tulah kak. sangat memalukan. ada gak cube nak kuyuskan perut nih, tapi tulah, hangat2 taik ayam je.. =)
selalu kantoi sebab tak tahan dugaan makan sedap2.. keh keh keh

ANjaS ASmaRa said...

Salam..yerlahhhh..aku komen ni haaa. Komen aku kali ni adalah 'No komen'..hahahahaa

zue comelz said...

nyah: aku terharu beb!!! sampai meleleh airmata baca komen ko.. hahahaha