Tuesday, March 9, 2010

arena ikan bakar

salam uols...

ari sabtu lepas, saya berjaya melepaskan hajat kemaruk nak makan ikan bakar. dah seminggu tahan nafsu serakah nih. hahaha

dalam masa seminggu tu siap plan2 ngan mak ayah, adik bradik sume. mereka sume on je bab2 makan nih. sama la kite kan, sepesen je.

abang saya, rekomen pi makan kat Pantai Jeram, kat Arena Ikan Bakar. saya pes time gi sini. before ni yang pandainya nak gi makan kat bagan lalang je. pastu sah2 la ikan bakar kat area melaka. yang tu memang mabeles la kannnnnnnnnnn

cam biasa, gambar pertama wajib tayang, gambar tuan rumah. mula2 sekali, time kasih pada joe terchenta, sangat sporting melayan kehendak bini dia nih. i lap u la my bebeh.
muka memasing sangat selebet taw malam ni. saya memang malas nak mekap2. kang mekap melawa kemain pastu kena sos2 sume, abes rosak muka mak.. dah la cari parking kemain susah nauzubillah. menapak kitorang dari parking nak masuk dalam area makan nih. befeluh2 memasing.


Fara mendengki kan mokde dia. sebuk dia tarik fon mokde. mokde tengah nak anto laporan kat pakwe dia tu sayang. siap dua fon dia hangkut. petanda? ada dua pakwe okay. siap ko balik ni, aku azan kat telinga. gatal memain ngan ramai2 jantan ye!

ni antara makanan yang diorder. ekceli geram ngan servis kat sini. sangat lemsssss. dahla perut memasing berlagu2. maybe sebab ramai sangat kot masa ni. sabtu kan...naseb ada port kosong. duk dalam gazebo, bersila. ciri2 kemelayuan sejati.
saya ngan joe tukang order. semua spesis ikan, ketam, udang, kerang, sotong kami belasah. alang2 melantak, biar sampai pecah perut teros. paling mabeles kerabu sotong malam nih. sedap gilak weyh! abes licin aku kerjakan sepinggan. tak sompek nak snap pic kerabu tuh pasal sampai2 je lauk, terus memasing yang dah kebulur mencapai2 lauk tuh. tak semenggah! famili sape ni wey?? hahahaha

ni dua orang insan yang paling disayangi. sekarang dah jatuh no.3 & 4 la.. no. 1? joe la of kos.. no.2 anak saya.. dolu2 masa belum kawen mak ayah la no.1 kan... mak saya memang stok muka cam cino, tak tawu nape. ayah pulak stok muka sami belu. wakaka. anak2 dia? rupa mikel jeksen ada, rupe tina tener pun ado... saya? rupa julia ziegler.

tepi sekali ni abang saya. my only bro. kami panggil mamat. glams nau nama ko.. tu dua orang anak dia. anak no. 2 dia memang kelaka. abang ngan kak ipar saya putih melepak, tetibe anak no.2 die gelap gulita. ape kes? kenan atok ye?



sekian edisi makan2 malam itu. overall, memang sangat best makan reramai ngan famili. kos makan kat sini takla mahal sangat. standard je dia charge, puas ati la..kesian akak saya tak dapek join. anak dia demam teruk dari jumaat tuh. takpe2, bulan depan kite datang lagik ye!

2 comments:

ANjaS ASmaRa said...

Nyah..nanti aku balik mesia, bawak aku gi makan kat tempat ni bleh? nampak mcm menarik..

zue comelz said...

tak hal la nyah... ko punya pasal, aku layankan ajer...
ko kan bespreng aku, walaupun ko tak ngaku aku bespreng ko...
wakakaka....