Thursday, April 15, 2010

apa korang rasa macam aku rasa tak?

salam uols..

aku nak share feeling aku sejak 2-3 hari ni. mungkin ada beberapa kaum ibu yang rasa macam yang aku rasa sekarang...

hanny bila aku suapkan makan, dia refuse. tapi bila daddy dia suap, laju dia makan! apekah??

minggu ni aku cuti, tak masuk opis. ni gara2 aku dah terambil cuti awal2 aritu, nak gi jalan konon, tapi akhirnya plan cancel. maka minggu ni aku jaga hanny sorang, joe cam biasa gi keje.

hanny bila daddy dia balik je time lunch hour, dia kejar daddy sampai ke pintu. tinggal aku terpisat2 sorang2.. aduhhaiii

everytime joe balik time lunch, hanny akan mengendeng kat daddy dia je.

bila joe bersiap2 nak gi opis balik, dia mintak joe dukung.

bila joe pass balik dia kat aku, aku dukung, dia melalak2 mintak joe amik. sob..sob..sob..

bila joe start enjin keta je, dia menangis2 lagik. takut sangat daddy dia tinggal dia. eh, mummy kan ada ni sayang...hanny tak sayang mummy ke?

ke ni akibat sebab aku selalu outstation tinggalkan hanny ngan daddy dia je?

sayu tau hati aku...tadi pun cam nak keluar airmata tengok hanny punya perangai camni..

hanny, mummy bukan sengaja nak tinggal2kan hanny sayang. mummy kena kerja. tugas mummy memang selalu macam ni. kalau mummy dah stable esok lusa, mummy takkan tinggalkan hanny tau. hanny jangan camni ye nak....

2 comments:

CatlinaFly said...

salam zue, akak rasa ape yang zue rasa..masa e-ein umur dlm 5-11 bulan, dia rapat dgn abah dia, tok mak dan tok bah dia..dgn akak tak mo langsung kecuali time makan dan menyusu..time tido pun taknak..memamg sama mcm zue lah kerap keluar outstation.sedid gak masa tu, sungguh2 dia tak nak smpikan dah lelap mata time tido tu, automatik dia golek2 kat abah dia jugak walaupun akak dah alihkan ke sebelah akak.

Alhamdulillah, sejak 11 bulan smpi ke setahun ni , dia pantang akak bgn, cepat je kejar..dan sgt suke menempek dgn kita bila tido.Bila tgk tv, menyandar kat kita, duka atas riba atau suka panjat2 bdn akak.Bila abah dia balik keje, dia sambut juga, tapi kejap je pastu dia nak kat akak semula..sekarang dia tak berapa nak dgn tok mak dan tok bah dia pulak..hehehe..

sabarlah dear, nanti ade masa dia akan attach to you again :)..she will know you are her mother, she will miss you and your scent bila zue outstation..akak pulak risau ni, kang gi outstation, takut dia demam sebab dia attach melampau2 kat akak ni :)

zue comelz said...

wsalam kak..

thanks sebab sudi share ngan saya..saya rasa semua yg keje kena outstation mesti alami dilema macam ni kan...
huhu, mcm mana nak buat kan, dah kerja kita mcm ni..bukan kita mintak..alhamdulillah, hubby sangat memahami.
bab tido sama memang saya setuju kak, dulu pun, hanny tido melekat ngan daddy dia, tapi sekarang kami asing dia, letak dia kat katil single...

but katil tu kami rapatkan dengan katil kami, sebelah hanny still daddy dia. alasan daddy, biar mummy duk sebelah daddy, sebab isteri memang sepatutnya berada disisi suami...

so hanny akan lebih rapat ngan daddy. huhu

saya harap sangat mcm yang akak cakap tu. saya nak hanny rapat ngan kami berdua, bukan dengan daddy saja.

aminn....