Friday, May 14, 2010

akhirnya ketemu jua yang sesuai...

salam uols...



ingat tak aku penah cakap dalam blog masa aku gi induksi aritu, aku telah mengopakkan duit aku kat KLCC?



ha, ni lah yang aku gi beli. ni pun sebab si widad rekomen gile babi kat aku suh pakai. hehe



mana taknya, ari2 aku memekak kat dia cite pasal masalah kulit muka aku. yes, muka aku memang bermasalah. masalah cepat kering and senang menggelupas. mana taknya, 24 hours aku duk dalam aircond. memang cepat kering. pastu menggelupas. paling tak tahan bahagian kiri kanan bibir, merekah. pedih wooo... nak bukak mulut luas2 memang sakit.



before ni aku dah try banyak sangat product. avene, roc, bio essence , syahirah sume tu, sampai bio oil pun aku tepek gak. haha. tapi sume tak menjadi. paling lama pun diorang ok ngan kulit muka aku adalah sebulan, pastu nanti resistant. then kering semula. mungkin juga aku sangat malas wat facial. tu pun boley jadi punca gak kan?



okay, let's move on. pada sesape yang ada masalah kulit kering and senang menggelupas cam aku, aku suggest korang cuba this product.



ni facial soap dia. sangat mild and sangat2 senang berbuih even letak secoit je. and takde rasa pedih after pakai even masa try tu kulit aku tengah menggelupas.



ni clarifying lotion, aka toner. best giler toner ni. sejuk bangat, macam sapu 70% alcohol kat kulit time nak prep for surgery tuh. hehe. nyamannnnnnnn and sangat bersih muka.


ni moisturizing gel. nampak kecik, tapi harga mak datuk mahal. lagi mahal dari cleanser n toner. tapi pakai sikit2 dah cukup, ratakan kat pipi, pastu pat2 macam biasa.




last sekali, aku beli gak yang ni, sebab pharmacist tu recommend suh aku combine ni ngan yang moisturizer botol kuning kat atas since masalah kulit aku seriyes. yang ni double the price yang botol kuning tu. kecik je bekas dia, tapi berbaloi. plus, dapat travel bag for free.. yeapiiee!!!



so far, aku sangat puas hati ngan clinique skin care ni. dalam 3-4 ari kulit muka aku dah jadi normal. and tekstur muka dah jadi ok. takde black2 head sume tuh lagi.



lagi satu, yang paling wat aku terus rembat je tanpa memikirkan total keseluruhan sume 4 benda ni adalah; pharmacist aka skin specialist dia. lelaki taw! tapi bukan nyah ye.... dia sangat2 dedicated masa terangkan pasal product2 ni sume, and siap wat skin test lagi kat muka aku. i looikeee!! hensem, muda pulak tuh! ahaks. okay stop it zue, ko dah menyimpang nih.






ni pulak, aku dapat petang tadi. sape baca shout out kat fb aku petang semalam, aku cakap joe bagi surprise... tadaaaa... dia belikan perfume! clinique gak.. hoyeah !!!


aku tanya dia, "abang, ni hadiah mother's day ke? "


dia jawab , " bukanla...abang saja beli. abang tengok sayang punya perfume dah nak abis... "


oh, heaven... tq sooooo much my luv.


** bulan 6 ni insyaAllah orang itu dapat bonus. ngahahaha... idea2 bernas sedang kupikirkan bermula dari sekarang... abis la kau joe!



2 comments:

Dallies said...

perghh makin cunnnlah ko pasni :)
kulit aku mmg xleh ngam dgn clinique products nih..dulu dah try,even compact powder & eye shadow pun xleh,sure merah padam muka aku naik rashes..

zue comelz said...

dallies: o yeke? maybe x sesuai ngan kulit ko kot.. cun ker.... hahah... xla... yang penting kulit aku x kering lagi cam dulu... aminnn