Tuesday, May 18, 2010

vaksin H1N1

salam uols...

aku baru je lepas kena jab ngan vaksin h1n1 nih.

plan nak amik after balik coti2 kat Penang weekend nih.

tapi joe telah berjaya menakutkan aku. pagi tadi dia sms bagitau arini ada sorang wanita meninggal dunia. lokasi: batu berendam, melaka. wallaweyyyy, tu area umah aku tu!

terus zasssssss abis meeting berdesup gi amik jab nih. menyelam sambil minum air sebenarnya.

sebenarnya nak bawak chiepani amik ubat sakit mata plus selsema dia. budak ni kelakar tau, ada ke dia boley makan ingus yang meleley kat idung dia.. yuckkkssss!
tak sempat2 tunggu orang amik tisu nak lap, dia dah telan siap2 ingus tuh. sure dia pikir camni,
"lambat nau mummy ni amik tisu. makan pun sodappp ni .. "

sampai je klinik paed dia, aku tanya nurse tu kot2 ada lagi available vaksin h1n1 nih. seb baik ada lagi stock. yelah, vaksin ni kan tengah hangat di pasaran. macam pisang panas. last month masa joe ngan chiepani amik, siap kena booking lagi vaksin nih. so pada sesape yang nak amik vaksin ni, sila call dulu klinik yang uols nak gi ye. takut diorang kehabisan stok.

korang nak tau ape rasanya kena cucuk vaksin ni?

pedih giler! uwaaaaaa... sakit tau, tapi tahan je. dah la depan doc kanak2, apa kes la nak meraung kan. so duk diam2 je. anak ko kena cucuk tu ari senyap je, takkan mak lelebey nak meraung. lempang kang. hehe

ok kengkawan. aku rasa tangan aku dah mula kejung sebelah. lenguh beb. aku kena stop dulu. aku memang jakun kalau kena vaksin nih. mula la tangan lenguh2 la, kepala weng la, sok demam pulak la. haih, be strong zue!

so kepada kengkawan yang belum amik vaksin ni, segeralah berlari ke klinik berdekatan anda. h1n1 semakin mengganazzzzzzzzzzzzzzzzz. sila kuatkan semangat kepada sesape yang takut tengok jarum besaw. doc pakai size 23G beb! ngahahahaha. memang belobang muscle aku.

** gile jahat kan aku? komen tentang vaksin yang langsung tak membina semangat orang nak gi cucuk. kekekeke.
owh, lagi satu, harga vaksin ni adalah rm75. tak mahal pun. jadi baik korang gi cucuk ye.

7 comments:

Dallies said...

ngerinya aku dengar..dahler aku asyik kena cucuk jer lately nih,sampai belobang tulang blakang..dgr citer ko ni lagilah takot nak gi amik..huhuu!

zue comelz said...

tulang belakang? apsal kat tulang belakang? takuttt!

haha. lain org lain kot penerimaannya. cam aku memang takleh tahan kena vaksin, reaction memang banyak. huhu..

g la amik. eva sume kena cucuk. ryanz after 3 months dah ley amik.. =)

Rita Razif said...

adeii.. bc bab jarum tu terus rasa xnk gi cucuk.. mcm besaw benar jer jarumnyer.. alahaii zue!!

zue comelz said...

eita: 23G ok lagi la kesakitannya...jangan dibuatnya pakai 18G, memang meraung dalam tu. hehe

g je ta, mikael ngan ajip pun mesti cucuk taw....

amm said...

aku pn x p lagi.....kne paksa ni br jln...uhuks...

Dallies said...

akukan amik epidural aritu...besar giler jarum tuhh..

zue comelz said...

amm: biasa lagi ye x g lagi nih... babab nak?

dallies: o, ye x ye..lupe lak. hehe