Thursday, June 24, 2010

Kucing+Kuching = Kuceng

salam uols...

camne nak intro nih. thinking... thinking... thinking...

okay, stat camni la ek. last week, aku terpaksa kena pegi Sarawak.

ada Hari Inovasi dan Kecemerlangan Peringkat Kebangsaan 2010.

sampai jumaat pagi. pas check-in kat Sheraton, aku pakat ngan member, pegi jelajah town Kuching.

entry ni khas tuk tayang gambau aku ngan kucing sahaja.

mula2, pegi Waterfront Kuching. memang banyak giler cat statue kat sini. asal ada je patung kucing, sume aku belasah bergamba.



yang ni kat walkway sepanjang Waterfront. depan Brooke Cafe.

masa ni excited betul nampak patung kucing, padahal depan tu berlonggok orang duk makan. fedulikkan mereka.


owh, masa ni aura kucengku sudah keluar. stat mencakar seperti mereka. ^_^


ni masa hari Ahad. aku pegi pasar Satok yang femes jual ulat mulung.
tapi jangan harapla aku nak amik gambar ulat tu. menggelenyor je teman nengoknye!

masuk je pintu depan pasar, melambak2 orang jual menda2 yang berkaitan ngan kucing.

aku punye rambang mata ditambah pulak dengan kerakusan yang sedia ada, terus zaasssssss..

borong sume patung yang berbentuk kucing.

untung orang kedai tu aritu sebab aku datang. hahaha

ni depan Tokong Hapetah Namenye. ada gak lagi kucing berdiri. siap promote World Cup lagik.

aku rasa kucing aku "Rooney" tu lari pegi afrika sekejap kot. jadi maskot kat sana.




haaa.... yang ni paling wajib korang kena amik gamba kalau pegi Kuching.

aku dekat Cat Statue yang femes selalu kuar kat tb tuh. banyak gile aku tangkap gamba kat sini.

jakun tau. bukan selalu dapat bergambau kat sini. mak tak pedulik orang lalu lalang nengok mak posing sakan kat sini.

ni antara sebahagian patung kucing yang aku beli. cute kan?

kot ada sape2 nak bagi hadiah kat aku, korang hadiahkan la ape2 yang berunsur kucing ye. birthday aku esok tau. susah2 jerrr.

ni lagik kucing. tetapi berbentuk fridge magnet. sape nak? angkat tangan ye. angkat tinggi2 sikit.

tak nampak pun ada orang angkat tangan.... okay, takpe aku simpan balik.

thee.. thee.. thee...

2 comments:

Hana Faza-same person said...

bestnyer kak zue..ada bawak kawan tuk agus tak :P

Mrs.Joe Sparrow said...

kawan2 agus sume yang takle gerak punye.. hehe