Tuesday, June 8, 2010

pandangan pertama

salam uols..

aku notice beberapa impression orang pada aku..

eyh, lain la sekarang... nampak gemok...dulu tak camni..

aku pun macam, fuhhhh gemuk ke??? aku rasa aku menten, cam dulu. naik sikit adalah.

but as compared tu zaman sekolah, memang sangat cikeding tau. boley jadi model anatomi tuk student medic yang nak belajar kira rib bones... hahaha

ada juga yang tak berapa kenal or maybe dah terlebih kenal, akan cakap aku ni..

GARANG... grrrrr.... auuuummmm....

yeke? garang ek? ampun la ye kalau ada sesape yang terasa. aku tak garang. aku memang cepat marah pada menda yang tak betul. but aku cepat kool. that's me. dalam 30minit, aku dah okay cam biasa..

tapi impression orang pada aku yang paling2 kelakar adalah bile dia meneka asal negeri aku.

pagi tadi, seorang auditor telah bertanya aku, doc orang Penang ke?

aku, aaaaa??? penang? nape cakap saya from Penang?

sebab muka u cam anak mami. <--------------- anak mami celah mana pulak ni?


aku sekarang. dah kawen sume mengembang kan. biasak la tu kan =)

dulu masa zaman kegemilangan badan slim menyelim. baju ni langsung tak muat dah. kalau pakai tergantung2. jeans ni pun dah tak muat. dah selamat aku wakaf pada adik aku si fiqah. kalau tak silap dulu jeans size 27 boley muat lagik, sekarang size 29 sahaja. harap maklum. ngahaha

adakah perlu aku berdiet tuk mengembalikan zaman kegemilangan slim river tu dulu?

jawapannya; tidak sama sekali. sebab dah puas merasa jadi orang kurus. aci tak? hehe. sekian.


2 comments:

Boyachilles said...

kena la dgn gambar makcik2 tu..he he he

Mrs.Joe Sparrow said...

hahahaha.... kecik ati aiii... =)