Sunday, July 18, 2010

weekend, duk umah.. sungguh nikmat rupanya.. hihi

salam uols..

akhirnya, kami berjaya gak duk di umah pada hujung minggu. statement apekah ni?

memang sangat best sebenarnya tau bile dapat duk umah ni. sampaikan pagi tadi masa kitorang pegi brekfes kat kedai depan umah ni, jiran kitorang siap tegur,

"korang tak pegi mana2 ke weekend ni?"

kikikikikiki. kelakar betul. dah la weekdays tu memang payah nak nampak muka, bertegur sapa ngan jiran2. mana taknye, asal balik keje je, terus memasing membongkang dalam umah. penat la sangat kengkononnye tuh.

so, weekend ni ada chance la nak beramah mesra sama jiran2 sebelah. mesra gitew.

semalam dengan bahagianya aku ngan chiepani bangun kul 8.30 pagi. sorgaaa dapat tido lama2 nih. tapi celik mata tengok abe joe jambul takde kat sebelah. huh, mana pulak orang tua ni pegi..tengok bola ke hape..

rupe2nya bile turun bawah je, tengok2 atas meja dah siap dah cekodok udang plus teh 'o' panas lagik. mmmm.... susah2 je.. tengkiuk abe joe! terharu betul..

pas sarapan sume, kitorang macam secara tak sengaja 'terkeluar' gak dari kawasan taman, tersampai dekat Mahkota Parade, dan secara tak sengaja, terbeli handbag satu lagi. wakakaka. kata nak duk umah zuraidah! tipu... tipu..

tapi ada berite best tuk korang taw...

beritenya adalah; kepada semua shoppaholic woman cam aku, kat MP sekarang ada sales brand Bonia ngan Sembonia, up to 70%. kat tempat lain seriyes takde sales ni. pecayalah. sales sampai arini saja, ahad 18/7/2010. diorang sales sebab outlet Bonia ngan Sembonia tengah direnovate.

maka dengan kerana sales itulah, aku terpedaya sekali lagi, lantas terbeli satu handbag Sembonia, ada less 30%. sekian terima kasih. (Bonia tak minat coz cam makciks2 je design dia. haha. matikkkk kena saman ngan Bonia ni kang..)

tapi kami keluar pun tak lame.. ** sile pecaya. ngeh ngeh. coz petang aku ada plan mau masak kerabu sotong kegemaran kalbu. menjadi resipi tu. kite suke sangat taw. ^_^

dedi pulak masakkan bubur tuk chiepani. chiepani suke bubur yang dedi masak je. sob.. sob.. sampai ati chiepani.. betul tau.. aku tak tipu. nanti ada yang kata aku mak pemalas pulak. huhu... tak relaaaaaa..


kalau makan tak penahnye tak bersepah. comot gile kalau makan. kite yang suap ni pun sekali jadi comot. chiepani kalau makan, mesti sediakan satu set mangkuk sume kat dia. bagi dia main, baru ley suap dia makan ngan aman. kalau tak memang kena bersilat nak kasi dia makan.

harini pulak, aku masak nasi ayam tuk lunch. nyum nyum nyum. joe jambul cakap sangat sedap siap suh bukak kedai jual nasi ayam. siap tambah 2 kali.. ** ala, tau dah.. jek je tuh, nak suh aku masak ari2 sebenarnye. tektik, tektik..


close-up siket kat part ayam. saje kasi korang terliur. ngeh ngeh ngeh

jap gi nak sambung kemaskan bilik bawah tu. banyak lagi nak kena kemas upenya.. ada volunteer nak tolong? aku upah kasi nasi ayam. okay tak? (^.~)

2 comments:

CatlinaFly said...

ha ah..kalau leh weekend tak mo gi memana..tapi acara wajib kena balik kg hubby , umah mak dia huhuhu...

Mrs.Joe Sparrow said...

k.maiza: saya ni ada penyakit..allergic duk umah.. hihi
tp sesekali dapat duk umah, hurm..best upenye.. =)