Monday, August 16, 2010

profail famili chiepani

salam uols..

arini aku bagi chance kat chiepani nak cite biodata kelorga dia. pani, pinjam kejap je tenet tau, momi ni mana leh berpisah ngan tenet lelama.. btw, betul ke aku eja "profail" tu dalam bahasa melayu camtu eh? hihi

okay, here goes. lemme introduce to uols mai femili ye.

Nama : Daddy a.k.a Dedi
Umur : 27 tahun 11 bulan, tua dah dedi chiepani kan..
Asal : Johor.. katne eyh momi? lupe laa.. selalu chiepani tido je, tau2 sampai dah umah tok.
Hobi : Buli chiepani. suka jegil2 mata kat kite. tapi kite tak tatoooot pun, sebab dedi kalau jegil mata, tak la besar manapun.. camtu gakkkk size mata dia. ngahaha
Kebolehan : nampaknya kalau dedi dah pencen, dia boleh buat sambilan keje ngan orang Majlis, or bukak nursery sendiri. sebab dedi suka tanam pokok bunga, suka kemaskan umah bila chiepani sepahkan. berkebolehan mengemop umah dari tingkat bawah ke atas dalam masa setengah jam. terer kan dedi kite?

Nama : Mummy a.k.a Momi
Umur : 27 tahun 10 bulan.. muda lagi kan...
Asal : Klang, Selangor. kampung momi, chiepani ingat sebab momi suka ingat2kan chiepani,
" pani, nenek pani duk mana? Klangggggg tau ". awal bulan je momi akan sebut2 dalam keta, "pani nak balik mana? balik Klang ke Johor? "
Hobi : main tenet. suka cubit montot kite, peha kite. sakit laaa momi! kuat makan cam dedi.
Kebolehan : pandai dress up kan kite, suke fashion2 kan kite. momi suka bercakap gak, kadang2 chiepani tak paham sangat ape yang momi cakapkan. momi kalau dah pencen dia cakap nak goyang2 kaki je. cam dalam gambar atas tu, duk atas buai bersenang lenang. ** wahhhh momi sangat bossy! hihihi


Nama : Farahanny Zafyrra @ Chiepani @ Pani @ Hanny @ Fara @ FZ @Monster Kecik
Umur : 1 tahun 1 bulan.. gilee muda!
Hobi : tolong momi n dedi "kemas"kan umah. suka menjerit2 dan mengamuk kalau tak dapat sesuatu yang kite mintak. suka senyum, babai kat strangers. peramah kan kite? suka minum ais ngan eskrem. sedap ooh. suka korek2 pusat dedi, tarik2 bulu dada dedi. memang feeeellllllll...
Kebolehan : boley bukak almari, tarik keluar sume kasut dalam shoes cabinet, kalau merajuk sampai ke tahap cium lantai. pandai menjahanamkan harta benda momi n dedi (ni kita paling expert. huhu). tapi pani tak risau sebab pani pandai amik ati momi n dedi semula.

okay, tu je dari chiepani. kena blah sekarang. sekian terima kaseyyy. ** momi dah terjerit2 suh chiepani turun dari mengerjakan lappie dia tuh. tatooottt... momi dah tukar jadi singe.

4 comments:

Rita Razif said...

hikhik.. profil laa doctor zue ;)

comeynyer laa patung2 tu smua.. mama miq pn ader 1 patung hyppo yg cute color hot pink + itam.. nk bg kt miq x sesuey plak.. tunggu dpt bby gurl laa.. hihi

~│IbuCats│~ said...

eita: o, salah la ek zue eja.. hihi. tengkiuk...

meh kasi kat FZ patung tu..takpun kasi momi FZ pun ok gak..kikikiki

Dallies said...

soooo cuteeee :) entry ni mama chiepani..

~│IbuCats│~ said...

dallies: hihi...tq. btw, bukan mama dallies...momi.. =D