Sunday, September 5, 2010

buka puasa umah mak..

salam uols..

weekend lepas kami semua balik klang. huyeah! eksaited bangat2.

and alhamdulillah, doc dah sahkan yang blood parameter aku sume dah kembali kepada normal petang jumaat lepas. syukur sangat2.

member opis aku pesan, aku kena makan sup ketam, tuk naikkan semula platelet aku. so aku dah "selamat" mengorder sup ketam kat mak before kitorang balik klang. ngeh ngeh ngeh

macam biasa, mak takkan hampakan permintaan anak kesayangan dia ni kan... hua hua hua. gile perasan zuraidah oiiiii. eyh, tapi betul ape.. mak kan paling risau masa aku sakit. so bile aku sebut je kena makan sup ketam, laju2 mak suh ayah gi pasar beli ketam.

terbaek ahh mak ngan ayah. lap u guys!!

and pecaye or not, after makan masakan mak, selera makan aku pulih kembali. before ni, aku nak makan nasi sebutir pun punye la liat... alih2 balik umah mak, laju je aku suap nasi masuk mulut.. dasat kan air tangan mak?

ni adalah antara juadah berbuka pose kat umah mak ari sabtu tu..


tomyam campur - aku masak ye. sebab abe joe jambul kepingin nak sangat tom yam. mentang2 bini dia dah sembuh... ^__*

ni la sup ketam mak masak. terbaekkk! tersedap. terhebat. aku siap kedekut2 ngan adik aku, siti. tak kasi dia amik ketam ni. hahahaha. keji ok perangai kakak dia.



mak masakkan kuah lemak nenas gak. yummeh! menjilat lutut beb!


ni bubur lambuk, spesel atuk chiepani amik kat masjid.


and... last but not least... tadaaaaaa.... aku tak sabar2 nak balik umah klang adalah sebab si kecit ni...



ni anak kedua akak aku, Nur Ramadhani. baru 3 minggu umur dia. tembam! geram mak lang tengok iyeee....

tunggu mak lang balik ahad depan, mak lang kerjakan pipi dia lagik tau! siapppppp!

sebelum balik, aku dapat pesanan penaja paling banyak kali ni. macam2 mak pesan. paling banyak dia repeat... " ko jangan lupa makan ubat. air 100 plus tu minum. kang mak tau ko tak minum, siap. mak suh joe anta report.."

haa.. hamik... siap mintak laki aku hanta report kat dia. mak mak.. huhu.. orang dah besar la... dah jadi mak pun ni... hahahahaha.



4 comments:

Rita Razif said...

iyer betul.. air tgn mak ader mukjizat kn.. meriah tngk lauk pauk tu.. huhu

thn nie zue 1st raya kt johor ke klang? ey, xnk share ker pic keta baru.. ngeh ngeh ;)

~│IbuCats│~ said...

eita : huhu... tu la.. masakan mak tu kire cam ubat la..penawar segala sakit... huhu

cam biasa ta, takde istilah gilir2 balik beraya... hihi.. sume raya pertama adalah di johor =)

keta baru? ala, keta biasa je.. takyah kot... ^__*

Rita Razif said...

bagus laa zue dh sembuh sepenuhnya.. bleh beraya nnt.. hihi

a'ah.. br fhm lps bc ur new entry.. xper; yg penting korg sepakat husband + wife ;) eleh.. humble ler pulokkk.. kedekz ek xnk share.. ngeee

~│IbuCats│~ said...

eita: hehe..tu la..best sangat rasanya.. nikmat makan sudaa kembali.. =)

yup, begitulah... toleransi gitew... hihi

haha, mana ada kedekz ta.. insyaAllah, akan ada la tu nanti gambar keta terselit di mana2 entry akan datang... tapi segan arr.. =)