Tuesday, November 30, 2010

18 SG..

salam uols...

malam ahad aritu hujan lebat giler kat sini...

memang sedap la kan tido... tapiiiiiiiii... ada sesuatu yang agak menyeramkan berlaku pada kitorang..

lebih kurang kul 6 pagi tu kan, aku ngan joe terdengar bunyi cam "ting ting ting..." ..

kitorang memasing pasang telinga, nak confirmkan bunyi tu datang dari arah mana..

aku cakap, bunyi tu cam kat tangga...

joe pulak cakap dari grill luar umah.. mustahil.. takkan kuat sangat kan? lagipun ujan lebat masa tu..

tapi sekali je dengar bunyi tu. last2, memasing nak sedapkan ati sendiri, kitorang wat conclusion...

" haa, bunyi tu datang dari rumah sebelah.. rumah ustaz..."

wahahaha. gile koo... nak sedapkan ati yang dah takut tahap gaban ni, ley la pulak nak babitkan bunyi dari umah jiran... keh keh keh...

aku pulak pikir, siling kat tangga bocor, air menitik kena besi pemegang tangga. haha gilak teori ko memang tak boley blah wey!!

dalam pada takut2 tu, joe beranikan diri gak bukak pintu bilik, nak mengintai ape sebenarnya bunyi kat tangga tu... kalau nak suh aku yang bukak, memang kemsalammmm. bagi aku seratus masa tu pun kompom aku takkan bukak pintu bilik. gagaga

bila bukak, tengok bawah takde pape pun. hurmmmm... saspended la! very saspended!

ahh, lantakla. malas nak pikir.. kang kalau aku pikir2kan sangat, ada gak yang tido bilik bawah je, tak naik2 tingkat atas dah!

pagi tu aku tepon mak.. mak cakap takde ape2 la tu.. mana2 umah pun memang camni.. ada yang "tumpang"... nak nak pulak umah ko ada bilik kosong..

ha... see.. paham mak aku cakap ape?

umah korang sume ada "penumpang" tak?

baik korang check..

HEHEHEHE.

5 comments:

nina said...

biasala tu zue....rumah kuarters aku lagi laaa,besar lak tu.ada 4 bilik,yang pakai 1 bilik je.dulu mula2 kuat kena sakat.tapi aku "terpaksa" menahan gangguannya itu hahahahahaha aku ni dari suka tgk cite hantu masa student2 dulu,terus jadi penakut nk tgk. tp aku buat biasa jela kan (dalam hati takut gile)...nasib baik my baby rusty ada.aku sembang dengan die la kalau aku rasa takut.tapi kalau hubby aku balik terus hilang takut aku hahahahahaha
kalau nk cite pengalaman,ada sekali aku dok kat bilik,nk try tido.pastu kat syiling bilik aku,kuat die mengetuk2,tunggg,tunggg,lama2 makin kuat.pastu aku dengar mcm gerakan sepantas kilat die brlarii ke hujung ruang tamu.dalam hati dok pujuk kata ada musang dok main2 kat atas syiling hahahaha.itu la paling dasyat.aku cite kat mak aku,mak aku suruh solat sunat,baca yasinn 3 kali,ada lada hitam (yg bulat besar,tak tumbuk lg) pastu taburkan keseluruh rumah,sambil baca ayat kursi.lepas aku buat,ok dah sikit.gangguan2 biasa je. tapi aku tetap takut.kalau sorg2 tu rasa mcm diperhatikan hahahahaha

•♥• Momma Miq •♥• said...

ermm.. so far alhamdulillah xder dah rasa yg pelik2.. tp masa miq bby dulu mmg terasa ada yg 'mengintai'.. tp mak eita buat mcm mana ntah.. sbb dia yg jg eita ms dlm pantang kn.. mak eita ckp 'benda' tu dtg dr umah sblh.. lg pun 3 bilik kt umah nie fully utilise.. ngeee

amm said...

aku pn mcm takot je......

~│CatWoman│~ said...

nina : huhu... dasat weyh pengalaman ko nih... seriau aku..

seb baik ada rusty teman kan,at least kurang sikit pikir...

ada ustaz kat area umah mak aku pun cakap guna lada itam.. nanti aku cuba..

thx nina 4 sharing =)

~│CatWoman│~ said...

eita : urm, org cakap baby biasanya boleh "nampak" kan...

actually sume bilik dalam umah ni mmg kami gunakan, but tak sepenuhnya la mcm master bedroom tuh...

tengah pikir nak buat ape kat bilik extra tu... tambah anak ke?

gagaga

amm: nanti masuk umah, wat pendinding dulu... buat kenduri doa selamat keh =)