Wednesday, November 10, 2010

i want some blood plissssss....

salam uols...

keh keh seriau tak baca tajuk tu?

semalam masa gi seminar, aku dapat satu booklet. dalam tu ada cite pasal kaitan jenis darah dan personaliti kita.


Darah O (extroverted)


- strong, leader, confident, pragmatic, strategic, patient, logical.


Darah A (introverted)


- intense, inventive, demanding, perfectionist, sensitive, cooperative, creative


Darah B (independent)


- free thinking, resillient, creative, original, subjective, inveterate, organiser


Darah AB (intuitive)


- emotional, passionate, friendly, trusting, emphatetic


Darah E (drakula)


- kajian tak siap lagi depa cakap. thee thee thee

ok, begitulah serba sedikit description tentang personaliti ikut jenis darah.

then, yang best adalah perkaitan di bawah ni...


Jenis A --- Jenis B --- Jenis AB --- Jenis O


individu yang mempunyai darah jenis A cenderung untuk over respond walau hanya kepada tekanan yang minor dengan membebaskan banyak adrenalin, tidak seperti individu yang mempunyai darah jenis O. manakala mereka yang mempunyai darah jenis B pula kedudukannya hampir kepada darah jenis A dan darah jenis AB pula hampir kepada darah jenis O.


fisiologi orang yang mempunyai darah jenis A sentiasa pada keadaan adrenal stress yang tinggi. senang cakap, mudah stress. tapi sangat cepat tuk overcome stress.. senang cool balik gituuu... orang darah B pun sama macam orang darah A.


orang darah O pulak, mereka mampu berhadapan dengan lebih banyak tekanan. tetapi, jika terlalu tertekan, mereka2 ni lah spesis yang lambat pulih. konfem lama lah dia punya meroyan. haha.


Go to fullsize image so, ko yeop... ape jenis darah ko?



pasni kang bertabur la kan korang pegi tanya pasangan or kawan2 korang jenis darah diorang. ye tak? ilmu menilik ni beb...




p/s: aku rasa aku ley agak dah 'dia' tu darah jenis ape. huhu

2 comments:

CatlinaFly said...

sy darah A ....ngeee...memang mudah rasa excited..amik gmbr baby pun dah excited giler2..

~│IbuCats│~ said...

k.maiza: hehehe... patutla akak suka amik gambar baby =)