Thursday, December 23, 2010

Melaka Wonderland

salam uols...

semalam family maktok datang dari Johor... tapi tak semua ikut..

yang ado cume acik ngan hasben, tok amah, maktok, kak midah, biha ngan ain... disebabkan diorang ni datang, maka aku laki bini amik cuti semalam. huhu mesti ramai la kepelikan pasal ape aku cuti kat tengah2 ari bekerja kan... rugi katanye.. abes, nak wat camno.. dah maktok cakap nak datang rabu, kitorang folo saje...

ekceli maktok ni datang just nak memenuhkan kehendak si Biha (adik sepupu joe) nak sangat pegi wonderland.. dia tahun depan takley nak jalan lagi dah, pasal nak UPSR. ni kira last la dia punya trip berjalan. haha. yeke biha? akak ley pecaye ke?

semalam kitorang sume kumpul kat umah paksu.. pas brekfes, terus memasing tak sabau nak mandi manda.

tadaaa... gambar wajib tayang. posing depan pintu masuk. kitorang je yang ada, yang lenlaen dah berjalan masuk dalam. tapi kan, pasal ape muka aku tak nampak nih??

tiket adalah disponsor sepenuhnye oleh Acik... hek hek hek... tengkiuk acik! rm26/person kalau weekday, rm30/day kalau weekend. kanak2 5-12 years, half price... ee, tangan sape yang berbulu tuh? hihihi

chiepani bersama auntie2 dan uncle2 nye... yang peluk dia tu biha anak acik... lagi sorang tu a'in, adik biha.. yang pakai pelampung ngan yang lelaki solang belum sunat tu (haha), anak2 paksu.. eisya ngan pit.. untung eyh chiepani, makcik2 awak mude2 lagi... ley wat kengkawan...

suke ko ye takyah gi skool semalam...

on the way masuk ke dalam... bapak penat okay, jalan berbukit nak menyampaikan ke atas nuu..

dah stat acara mandi manda... ramai giler umat semalam. tu baru rabu, cube datang sabtu ahad? tak mandi agaknye ko.. aku tak mandi tau... pasal I kene peyed semelam.. cisss... potong tul.. baru nak main slide2 tuh sume...

yang bawah tu tempat main ombak. kaw2 gile ombak dia.. joe, paksu ngan cik amid je gi main kat sana. aku duk atas je... melantak... haha

awex sekshiii lapar lepas mandi manda... eley, chiepani tu takat berendam2 je.. tak thrill lagi tu... haha

okay, masa ni dah habes.. dekat kul 2 dah masa tu.. panas plak semalam... lagi la terasa penatnye...

dah siap2 nak balik... momi malas nak tukar baju, terus masuk keta je. ramai giler okay orang dalam changing room, tak kuase nak beratur...

selesai.

sambung sikit.

weekend ni kitorang nak turun Kay Ell taw... aku nak bershopping sampai pengsan. Y.E.S beb, rugi tak pegi!

guess what, aku tak cakap mak aku turun kl. hahaha. bukan pe, kang kalau mak aku tau, mapos dia tak bagi pegi... mau dia zikir kat telinga aku suh jangan membazir. pastu kalau balik umah mak, maneley keluar lama2, paling2 pun by asar ko dah kena ada kat umah dia balik.. mak dah masak banyak katanye, kalau kitorang tak makan, mau sentap orang tua tu nanti.... jadi, cara terbaek adalah rahsiakan okeh! SYYHHHHHHHH

2 comments:

•♥• Momma Miq •♥• said...

nie klu miq taw ader tmpt br utk bermandi manda kt melaka.. sure dia ajak mama + ayah dia gi.. ekeke

psttt.. udah smpai ke blum zue? risaw plak eita klu terpenyek.. wuwu

~│CatWoman│~ said...

hehe...ape lagi, bawak la miq datang sinii... ley dating ngan hanny kan... huhu

udah sampai ta, nantikan updetnye di belog ku =D