Tuesday, January 25, 2011

iPhone 4 saya...

salam uols...


hahahaha. sure eksaited ngkorang kan tengok tajuk atas tuh... iPhone 4 for me?

imposibel.. nehi.. nehi.. nehi..

semua orang yang rapat ngan I tau sangat yang I ni spesies tak suke (read: tak minat langsung) dengan any gadget thingy macam iPhone, BB, mahupun PS.. eh, kalau bagi Game Boy tu kat I sekalipun, I memang taktau nak main pun okay! I cume reti main spider solitaire tu je dalam PC.. kah kah kah.. nampak nau I ni sangat kampung kan.. hahahaha. kata perempuan melayu terakhir... gituuuu

tapi bab main internet tersangat hexpert mak ye.. bab download2 tu memang ujung jari kaki jelah.. huhu.. tu yang I sampai sekarang tak paham, napelah I takleh minat pada menatang2 berteknologi tinggi macam smart phone sume tu, tapi pandai lak nak minat pada internet ni sume.. ntahla.. misteri okay.. eh, ke misery?

and lagi satu, walaupun ramai bebenor kawan yang suh tukar pada iPhone mahupun BB, I still taknak because I tak boley bayar bil. tu pun salah satu faktor kukuh tu.. dulu masa belajar kat U, penah sekali I pakai postpaid Celcom, pastu taktau (tak reti reti) nak bayar.. bil melambung sampai 400++ hengget kalau tak silap. penyudahnye disebabkan bil tertunggak tak berbayar, makanya nama I kena BLACKLIST!! hahahahahahaha.

oleh yang demikian (dah macam type surat formal lak ni), kalau I nak pakai billing servis, kena register under nama laki I.. tapi seriyes, malas la. serik dah guna postpaid ni walaupun pakejnya macam2 ada... even broadband I pun registered under his name.. ha, tu lah dia. I secara sukarela dan sukaatiknya memecahkan rahsia kenapa I tak suka (tak boleh sebenarnya) pakai bil.. hehehe

pastu dengar orang cakap, telepon2 yang sek2 camtu bagus tuk orang yang ada biznes je. betul ke eyh? ni I tak kaji la, dengar orang cakap je. dah namanya tak minat, malas la aku nak kaji kan..

jadi rasanya cukuplah 6 bentuk alasan kukuh lagi konkrit yang telah I senarai pendekkan sabab musabab nape I takmo pakai iPhone mahupun BB atau telepon lain yang seangkatang dengangnye.

eh, cop cop!! ada satu lagi alasan PALING kukuh.. sebabnya adalah, I adalah pencinta henpong NOKIA yang tegar! hehehehe. nokia ni sangat user friendly, senang nak guna especially tuk orang2 OKU IT cam I ni kan.. dulu, kini, selamanya... ecewah

pic credit to encik google. tak sanggup nak snap fon sendiri yang dah jahanam tu.. sedey wooo..

ni la telepaun yang dah rosak semalam dengan jayanya. ekceli, cermin skrin tu dah retak (chiepani hempas kat lantai), pastu speaker pun ala2 dah rosak gak. penamatnye, petang semalam, tragedi januari itu berlaku.. chiepani rendam telepaun ni dalam air sabun pistol mainan dia. terus sadakallahalazim...

I sayang giler ngan fon ni sebenarnye.. ni hadiah from laki I masa beranakkan chiepani dulu.. baru 1 tahun 8 bulan guna.. dah jahanam... kesian...

nak melalak pun tak guna, budak ni bukan ley watpe pun.. dia sengih lagi ada. ciss! tapi takpe, momi korek tabung awak tau.. pampasan ganti rugi kerosakan telefon. keh keh keh

dan inilah hasil korekan tabung chiepani, momi terus seret dedi pegi MP malam tadi, beli fon baru. hahahahahaha puas ati den.

Nokia C6

kenapa I pilih telepong ni?

sebab design dia lebih kurang sama dengan yang dah rosak tu. cume bezanya, yang baru ni dual function. either nak touch or nak guna keypad. skrin dia 3x larger than fon lama and kamera 5.0MP .. yang lama tu 3.2 MP je.. so kualiti gambar lagi chantek gitu..

petang ni nak hantau henpon lama tu gi repair. pasal sume data especially contact number dah abes ilang... ilek! bab ni yang paling menyedihkan sebenarnya, susah idup ni tau bile no.fon sume ilang.. menggagau aku balik nak dapatkan no.tepon sorang2... tarikh2 period sume abes.. adusss, mati gue! eh, bile tarikh last I makan pil perancang ha?

uwaaaaaaaaaa............


5 comments:

•♥• RR •♥• said...

canteknya iphone 4 zue.. ekeke

sama color dgn hp eita skrg.. putih itu suci.. hehe! yg paling penting for me; touch screen + size tapak tgn + kualiti gambar cantek.. ngeee

alaa x semestinya klu x pkai all those gadgets kita ketinggalan zaman zue ;)

~│CatWoman│~ said...

hehe... setuju, setuju...
paling penting selesa ngan kita kan...

doBot said...

Zue, pakai la BB. Best wei...ada function 'mengumpat beramai-ramai'. Sebab tu aku suka pakai BB walaupun buruk mata memandang. Tapi, fungsi dia best.

~│CatWoman│~ said...

dobot: hahahaha.. bab tu memang best bot... tapi bab2 gosip a.k.a mengumpat ni wat kat chat room group kite lagi best! hehehehe

~│CatWoman│~ said...

dobot: hahahaha.. bab tu memang best bot... tapi bab2 gosip a.k.a mengumpat ni wat kat chat room group kite lagi best! hehehehe