Sunday, January 23, 2011

Port Dickson - Part 1

salam uols...

kitorang ada kat PD ni.. hehe

plan mengejut terkejut sebenarnya.. kan ari khamis lepas I macam tension gile babeng tak hengat ngan satu hamba Allah yang sorang tu.. uols ingat kan?

so lepas sesi luahan perasaan ngan my laki, dia offer I nak gi shopping tak? hahaha. sonang je keje laki aku kan, asal aku stress je dia ajak pegi shopping.. tapi kali ni cam megik la pulak, I refused nak pegi shopping... boley pecah rekod I ni.. huhuhu unbelivebel bak kata kak jemah..

jadi terkeluarla plan mengejut terkezut ni.. laki I ajak pegi jalan2. dia ajak pegi PD. so I pun on jelah... lagipun weekend ni memang takde plan nak gi mana2 pun...

kitorang menginap kat sini.. Avillion Admiral Cove.. dekat ngan Telok Kemang.. perjalanan dari Melaka ke sini dalam 1 jam ++ ... dokek yo...

sampai2 je kalau sape yang nak landing terus atas tilam, boleyla berbuat demikian. pasal kat lobi dia tak sediakan kerusi/sofa pun, dia letak katil siap bantal lagik...

sori eyh, bukan takmo sikat rambut dia.. tapi budak ni baru bangun tido.. boley pakai tak alasan momi dia ni? hehehe

thanx joe.. jasamu ku kenang... hiksssss...

kitorang stay dekat Straits Studio Room.. bapak besar bilik dia.. sangat selesa, n yang penting murah gituuu... rm270++ per nite... internet free ok nox.. syuuuke mak!

anak I tengah usha pool kat bawah. tak sabau nau nak turun mandi tuh..

siap ada partition hokey katil dia. maknanye kalau uols nak tido ngan aman takmo anak datang kacau2, tarik je sliding door tu... goleklah puas2 ngan laki ko atas tuh.. Ehh

pantrynye besar wok...

budak kecik makan kat meja kecik je tau..

pagi2 sebelum bertolak tu, laki I request nak makan nasi ayam kat tepi pantai kengkonon... gigihla pepagi buta dia gi pasar borong beli bahan2 sume.. I pulak kelentung kelentang kat dapur siapkan rencah2nye... last2 nasik ayam ni kitorang belasah dalam bilik je pasal dah kebulur sangat masa sampai tu.. hahahaha

yummeh!! jemput makan semua...

ok, I stop kat sini dulu keh.. nanti I sambung lagi aktiviti kitorang kat Port Dickson nih...

kitorang nak gi berjimba kat tepi pantai lak nih.. nak ikut?

jom!!


4 comments:

eazy n atief said...

best nye!
nak pegi jugakkkk

~│CatWoman│~ said...

pas pantang nanti ajak papa n medina p ek! hehe

CatlinaFly said...

eh sinilah akak pegi tu..ingat kolam dan lobi dia..;)..

zue stay kat building kan bukan water chalet?

~│CatWoman│~ said...

k.maiza: hehehe.... betulla tu.. akak gi avillion ni..

bukan. water chalet jauh ke atas lagi tempatnye.. dah menghala ke KL balik kalau tak silap...