Wednesday, March 16, 2011

macam ni punya orang pun ada!

assalam uols...

just now, I baru received a phone call from someone yang sangat2 KURANGHAJAR.

a very2 stupid plus super duper rude agent. I tak berapa sure nama dia tadi. but I guess from her voice, she's not Malay. perhaps.

mendidih2 darah ni sampai sekarang. I dahla memang menyampah ngan agent2 insurans yang suka sangat call ni, offer macam2 suh amik insurans diorang.

diorang punya style, cam biasa. akan baca alamat kita, confirm ic no, then akan cakap "okay, kami akan hantar polisi ke rumah puan dalam masa 14 hari..."

eyh, bila masa lak aku cakap aku setuju nak amik insurans ngan ko, dan2 je nak hanta polisi ke umah aku as if aku setuju nak beli insurans tu hah?? tak ke kuranghajar style diorang nih?

yang betina ni tadi pulak, bila I cakap, "takpelah, I tengah bizi sikit ni...u call later la ye.."

betina : later tu bila puan? bagitau lah, senang I nak call U semula... I dah nak balik ni.. ofis nak tutup dah..

(bengong kan? aku pedulik ape ofis ko nak tutup ke ape..baghal!!)

I : bila2 jelah.. I tengah bizi ni. anak I tak sihat...

betina : ok, I call u esok pagi ye?

I : ekceli, I tak minat ngan offer U ni... I tak interested.. (I cakap polite gile okay!)

betina : uiiii... sombong gila perempuan nih! (then I dengar dia terus hempas gagang fon.. celaka tak perangai agent nih?)

perghhhh.... the moment dia cakap word "uiiii...sombongnye perempuan ni.." then terus hempas gagang fon, darah I terus mendidih2, membuak2...

apehal ngan ko weyh? camni ke caranya nak cari klien??

kalau ye pun ko desperate nak customer, nak komisyen, takyah lah paksa2 customer. anggap jelah bukan rezeki ko nak dapatkan aku ni jadi pembeli insurans korang... boleh??

btw, I sangat2 tak berminat la nak beli mana2 insurans dah. cukup2 la ngan insurans yang kami ada.. I ngan chiepani ada Prudential, my joe ada Takaful, and Great Eastern gak for our family.

I think, it's enough for us kot....

reminder pada betina kuranghajar tu, jangan sampai I jaja no.fon kau kat public ye!!

3 comments:

plain jane said...

jaja je no phone dia... wuah wah wah....
i pun ada dpt gak phone call mcm tu... dulu ada la beli insuran dr depa (atas sbb terpengaruh), tp i ada baca artikel yg kalu kita ni takde anak @ sesiapa yg fully depend pd kita (harta peninggalan kita)bila kita ni mati, tak perlu bazir2 beli insuran. so, tahun ni i tak nk continue la... bila i ckp tak nk renew insuran tu, dia kata dah proceed unt renew jd tak boleh cancle... pada muka diaorg... i tetap tak nk proceed. lantak le.... bukan i yg rugi... kalu diorg rugi, ada i kesah....

CatlinaFly said...

pernah jugak dpt call gini..akak senang je ckp, i dah ada insurans dah.period! ;)

~│CatWoman│~ said...

plain jane: yup... bagus cara u tu.. kita kena ada pendirian and tegas bab2 camni.. suka nak amik kesempatan agent2 nih.. macamlah kita bodoh sangat kan tak reti menilai.. huhu

kak maiza: hehe. tapi semalam, bila saya cakap macam tu, dia terus marah2! huhu... gile betol!