Sunday, March 6, 2011

rambut baru kiteee...

assalam uols...

petang tadi, masa mandikan chiepani, I ngan laki buat projek gunting rambut.

kitorang trim rambut chiepani. dah panjang sangat sampai tutup mata dia. asik cucuk2 mata dia je, sian tengok.

so tadi, dengan segala super skill pegang gunting ikea yang tak berapa nak tajam tuh, we ols operasi dalam bilik air.. dedi pegang tangan ngan cekak kepala dia kuat2 tak kasi dia terpusing2, while momi lak laju2 gunting rambut depan dia.. haaaa... kelassss mak bapak ko okeh... boley bayang tak? hahaha


tadaaaaa.... inilah hasilnye. senget?
ah lantak. janji pendek depan tu tak berjurai2 tutup mata.


korang mesti tanya nape we ols tak bawak dia gi trim kat kedai je kan?

dulu penah bawak sekali, eh dua kali... sekali masa umur 3 bulan... lepas dia punya majlis cukur jambul, kitorang bawak dia gi kedai tuk botakkan terus... nak tau jadi ape? calar panjang kat atas telinga dia sebab tak reti duk diam. dah la orang tu pakai pisau cukur, ngeri momi tengok.. seb baek calar tu nipis je, chiepani pun tak nangis time tu.

second masa umur dia 1 tahun kot.. bawak dia gi trim rambut kedai cina. langsung tak reti nak duk diam, asik angkat kepala nak tengok amoi tu punye gunting. pastu pusing kiri kanan tengok orang keliling. adehhhh anakku... hasilnya rambut dia senget belah kanan. momi ngan dedi pun takdelah nak komplen amoi tu, sebab memang chiepani yang salah tak reti nak duk diam.

so this time, momi and dedi SAY NO to barber. biar momi yang potongkan. senget ke, herot ke, bior dilantaknye.

kalau payah sangat, kita bako je!

wakakaka


5 comments:

•♥• RR •♥• said...

ish jgn laa bako mommy oii.. cian hanny taw ;)

rambut mikael kena potong pendek hr tu.. gara2 dia xbleh ddk diam time opah dia trim rambut dpnnya.. hbs senget benget!

mama tensen tgk rambut capuk2 tu.. zassss! tebas hbs (tp antar kt barber laa.. hehe)

~│CatWoman│~ said...

eita: hahaha. dah tu susah benor nak potong rambut budak2 ni kan...

takle nak kasi pesen2 siket.. pesen senget je dia suke kot...

abes miq dah botak la ni ye? ehehe... makin nampak bolat la miq tu... ;)

Anonymous said...

ish idak laa smpai botak.. x berkenan aii pesen botak2 nie.. zue x perasan ek rambut miq dah pendek.. if not rambut dia mcm hanny ;) -mama miq-

amm said...

wah dia berambut br.......bagus zue, kasi gunting bila da sampai cucuk2 mata tu.....

~│CatWoman│~ said...

eita: perasan... tapi ingatkan eita ada trim lagi.. hihi

camnepun miq tetap comey n hencem... ;)

amm: tu la...kitorang yang tengok ni pulak jadi rimas. dah la dia tak suka ikat rambut...