Thursday, July 21, 2011

perangai pelik kita.. kau ada?

assalam uols...


ni tengah ada masa senggang sikit... so I tetibe terpikir nak buat tag. saje suka2... kata omputih, just for fun... and harap uols sporting tuk wat tag ni... bukan apa, supaya kita lebih mengenali diri kawan2 kesayangan kita yang lain... gituuuu.... ;)

so, ini lah soalan tag dari I,

senaraikan 10 perangai pelik korang (nak letak lebih pun takpe..) , tak kisah la pelik dari segi apapun, dari segi makan ke, tido ke, kerja ke, shopping ke... anythingla yang korang rasa orang lain tak wat, tapi korang sorang je wat...

ok, I start dulu... perangai2 pelik I adalah;


i) kalau makan burger, taknak orang tu bubuh mayo or sos.. I prefer beli burger kosong, then balik umah I akan bubuh sos sendiri...

ii) kalau makan nasi goreng pulak, I akan make sure ada ikan bilis mentah. takde ikan bilis mentah, rasa cam tak puas je makan nasi goreng tu..

iii) kalau tido, mesti ada bantal kecik wat tutup muka. seriyes, I ni memang penakut! tujuan tutup muka tu adalah nak menghindari dari ternampak menda bukan2... hahahahaha

iv) kalau bangun pagi, mesti kena bangun tepat ikut bunyi jam.. in case I terlajak, I akan mengamuk sendiri.. huhu...buruk nau perangai!

v) ni lagi satu perangai pelik berkaitan dengan makanan; I memang hantu durian.. tapi only makan after dah disejukkan dalam fridge...if not, sori... I tak berminat... ;)

vi) I kurang prefer bercakap di fon...I prefer sms... even ngan my hubby.. kalau dia keep on calling especially bila time outstation, I easily get mad.. hahaha... sian dia..

vii) bab buku lak...bila membaca, I akan mula membaca dengan kata2 aluan pengarang/preface tu tau... sounds funny kan? abis kulit2 buku tu pun aku baca...newspaper tu takla.. tapi kadang2 baca gak nama2 sidang redaksi diorang! hahahaha

viii) suka makan ikan, tapi kalau digoreng je. bila dah buat kuah, aiseh...kembang tekak nak makan...loya tengok ikan yang dalam kuah tu...dah lembik...

ix) tak minat dengan window shopping. kalau nak beli, beli terus. kalau tak hati tak tenteram...jiwa kacau.. pastu bantai muncung satu hari... joe lagik yang kena!

x) last sekali... I suka bercakap sorang2 kadang2... especially time stress.. tu cara nak hilangkan tension.. harap2 jangan ada orang cakap I ni gila dah! huhu

ok kengkawan, im done with my part... now I nak pass tag ni pada;

- Amm
- Eita
- Dallies
- Sya
- Izzati
- Sarah

jomlah share sama I perangai korang yang lain daripada yang lain tu ;)



4 comments:

•♥• RR •♥• said...

no 6 sama dgn eita! sbb tu bbm sgt sgt sgt berguna for both of us.. huhu

~│CatWoman│~ said...

eheee.... kita ada beberapa persamaan kan ;)

sarah kalam said...

darling,ni i surrender...mmg x bole buat..kang nk pikir, lebih dri 24jam kang..hehehehehe...

~│CatWoman│~ said...

sarah: hehehehe yeke? ok ok, no prob dear... lebih 24 jam takpe, jangan lebih 24 tahun.. hahaha