Tuesday, July 19, 2011

Cameron Highlands, June 2011

assalam uols...


ekceli plan kami nak ke Cameron ni pun adalah agak mengejut gak... ujung bulan lepas I bagitau joe, rasa teringin nak pegi Cameron....nak release tension kononnye...(tension sangatla ko kan... uhuks)

we ols try booking Equatorial Hotel, tapi dah fully booked. heran gak, walhal bukan cuti sekolah pun...so proceed booking Casa de La Rosa je... nasib baik ada kosong lagik..alhamdulillah. so plan berjalan lancar ;)

pagi sabtu tu dalam kul 6.45pagi kami gerak dari Melaka... ekceli on that day, I ada "breakfast date" with my dear fren, Mrs. Ajip... hehe... dah lama giler tak jumpa...so kebetulan kami lalu di laluan yang sama, we decided nak jumpa kat Restoran Jejantas Sg.Buloh...around 8.15am kami tiba di sana.. mandikan hanny, then breakfast sementara tunggu eita sampai...

masa joe pegi keta amik barang, dia cakap macam nampak ajip...(I dah selalu tunjuk pic Ajip kat fb).. I pun apalagi, asik terpusing2 je kepala duk pandang belakang menanti kedatangan eita,ajip and hero kecik diorang... miq la, sape lagi...hihi

and finally, tadaaaaaa..... this is my classmate, Form 4 Science - Form 5 Science 1999...

aunt Eita and Hanny ;)

kiut kan?anak2 pandang kamera dedi joe, while both of mama's focusing on ayah ajip's camera... hahahaha

Miq and Mummy Zue ;)

oh ya, tengkiu very2 much auntie for the luvly pressie... Hanny dapat jam!


after 1 hour borak2 tak hengat dunia sama Eita and family, kami teruskan perjalanan... dalam 9.30am camtu bergerak keluar dari Restoran Jejantas Sg.Buloh menghala ke Simpang Pulai...selepas melalui jalan yang berliku2 yang sememangnya memeningkan kepala, kul 12.3o tengahari kami selamat sampai di Cameron Highlands! o yeah... syukur alhamdulillah... dapat gak menjejakkan kaki ke sini...

sampai2 je kami terus menghala ke hotel, tapi our room belum ready lagi... baru ingat nak lepak2 lepaskan lelah kan.. sementara menunggu our room, kami keluar semula menghala ke Brinchang...

first tempat yang kami visit adalah Multicrops Central Shop.. best gile dalam ni...rambang mata tengok pokok cantik2 dalam ni.. rasa cam nak grab je semuanye!

Hanny dah terer posing sekarang tau...

momi borong cactus and few garden flowers... nak letak luar umah...

Hanny lapar!

pic kontroversi... hikssss... bak kata amm la kan...;) ekceli masa ni I tengah bersiap nak ke Pasar Malam and nak jalan2 kat Tanah Rata... tengah duk kancing baju, dedi sibuk suh pose... I pun apelagi kan...

malam memang tak banyak aktiviti.. sape2 nak beli souvenir macam baju or keychain tu sume, I memang advise uols beli kat Pasar Malam ni je... sini memang murah sangat2 as compared to Kea Farm or other souvenir shops.. and of course, kat Pasar Malam boley tawar menawar ;)
I beli strawberries 2 trays, satu tray rm35 je ok! murah noxxxx....

tapi sad to say, since kami beli awal, then biar pulak dalam keta, those strawberries tu chaiyor (cair) dalam keta... tinggal yang part atas2 je ok... ;(

then beli sayur2an for my mom, beli shirts for anak buah and beli souvenir sikit2 for frens.. kalau uols nak beli shirts, selain dari Pasar Malam, boley gak beli kat Tanah Rata...sini pun baju dia murah2..

and paling penting sekali, malam2 di Cameron adalah super sejuksss! mind you, hotel kat sini takde aircond tau.. naturally memang sejuk... I menggigil kot nak masuk toilet.. bapak punye sejuk, keras bontot duk kat toilet bowl tu! wuuu huuu.... and dedi sempat perli2 momi lagi..." camne nak bawak gi oversea ni... baru sejuk sikit dah tak tahan... "
cehhh!! takpela, I sayang Malaysia...takmo gi obesea...wahhh tetiba kan...

on Sunday, kul 9 pagi kami dah check-out from the hotel... ada banyak lagi destinasi yang perlu dituju...

Hanny ngan Trunki nye ;)

breakfast dulu...isi perut sebelum memulakan perjalanan...

Hanny punya tranquilizer ;)


otw ke Kea Farm... Hanny beli topi ni RM15 je uols...

rambang mata tengok souvenirs kat sini.. sume menarik and kiut!

ni dah sampai Cameron Bharat Tea Plantation... super cantik pemandangan... subhanAllah...

pasangan romantis... siap share minum teh... kau ada?

momi borong banyak giler teh kat sini...tapi sume dah buat souvenir...

last stop, dekat strawberry farm. tak ingat nama... tapi gambar momi ngan strawberry tak berapa nak jadi...malas nak letak sini...hihi



selesai dah jalan2 kami di Cameron... bak kata eita, dah 29 tahun baru merasa nak jejak sini...anak2 gak yang untung kan...rezeki anak2 la namanye ni.. next destination, bulan 10 ni...insyaAllah...Hanny akan naik belon... yeappiee!!


4 comments:

•♥• RR •♥• said...

ololo romantiknya laa pic hanny wif daddy tu.. momi bisa mkn hati deh.. huhu!

tu laa kan.. byk lg tmpt yg kita blum jejak.. ntah biler baru habis? wahhh bestnya hanny nk gi naik belon x lama lg ;)

~│CatWoman│~ said...

huhu...share ngan anak sendiri takpe..memang, jeles momi tau!

insyaAllah ada nanti rezeki kita nak sampai ke tempat2 yg belum dijejaki..

miq pun nak naik belon gak kan nanti ;)

•♥• RR •♥• said...

bkn org lain yer dok? miq pun suka bolot ayah dia sorg2.. zue tgk laa hari tu.. berkepit jew.. sob sob!

miq naik belon insyaAllah next yr kot sbb destinasi kami tu x sesuai ada kids + xtvt padat.. lg pun 2nd honeymoon katanya.. ekeke

~│CatWoman│~ said...

tu la...tapi peliknya hanny ni bila berdua ngan dedi dia je, dia akan behave giler... tapi bila zue ada, dia start tunjuk perangai...;)

oh yeke? takpe, selesaikan dulu xtvt eita...then baru rest puas2...