Saturday, August 13, 2011

iftar @ Hotel Seri Malaysia

assalam uols....


semalam, kami berbuka di Seri Malaysia Hotel pulak...

I folo je... orang belanja katakan.... ;)

menu2 kat sini adalah TERBAEK!! plenty of foods available here... meh layan pic, I story satu2 keh...

buffet ramadhan ni disediakan kat bahagian tengah2 kawasan hotel... kalau takde event, biasanya kawasan tengah2 ni memang kosong dikelilingi bangunan...

kita mulakan ngan bahagian tengah... ada 3 jenis nasi (nasi putih, nasi beriani ngan nasi kismis), ayam kurma, daging masak kicap, sayur goreng jawa, asam pedas pari... menu kampung ok, i loikeee!

sebelah depan pulak, ada bermacam2 jenis jeruk okeh... meleleh air liur I jam2 tu gak...perghhhh.... then sebelah balang2 jeruk tu, yang abang baju oren duk menghadang tu, adalah segala macam jenis kurma from Yusuff Taiyoob... I amik setiap biji... huhu tamak seyhhh..

kat sebelah kiri, tersusun 5 buah gerai... ada gerai kuey teow kerang, satay, ikan bakar, sotong kangkung ngan banana fritters with icecream... yummeh!!

sebelah depan ada few tables yang menempatkan lebih kurang 10 jenis kerabu, and salads.. plus sos2 semua tuh....

dedi ngan hanny... hanny mesti kena duk sebelah dedi... nape dia takley duk ngan momi? ngehehe... uols pikir sendiri la ye!

momi duk sorang2... ;)

Hanny tak pass2 lagi nak wat peace... tapi dia wat camni pun kiut gak ;)

and kat sebelah dalam pulak, ada lautan desserts... kuih muih, buah2an, kek, cuppies... sume bikin diet I bulan puasa ni musnah...

lagi gambar desserts...


yang takde dalam gambar adalah, booth air , booth kambing panggang and rojak buah... ada macam2 jenis air,yang sejuk, yang panas... sume ada... and ada ABC gak... terliur... terliur... I takdan nak amik gambar coz ramai giler orang kerumun kan booth air tu...

alhamdulillah, puas sangat makan kat sini... sumenya membuka selera... and banyak pilihan... plus, extra bintang I nak bagi kat sini adalah tentang pricenya... RM39.00 ONLY per head ok! murah kan?

then, balik tu kami singgah di MITC... ingat nak survey kot2 ada orang jual baju kurung... tapi takde pulak... yang ada diorang wat sales kat dalam tu...


Drypers wat promotion, beli drypers 2 pack dapat amik gambar family siap ngan frame for free...

tu hanny tak puas2 bergambar, suh momi amik banyak2 gambar dia depan booth Drypers tu.. ;)


4 comments:

•♥• RR •♥• said...

buffet style dia lebih kurang sama mcm kt klang executive club gak zue.. gerai2 dr dlm restoren smpai keliling pool.. dh mkn dgn my boss hari tu, segan plak eita nk snap pic.. ekeke! harga kt sana pun ok RM48 per head.. berbaloi laa mkn kt hotel seri malaysia nie ek.. huhu

comelnya hanny snap pic kt situ.. huhu! corak drypers skrg mmg kiut miut kn.. suka btul eita tgk montot miq biler pkai tu.. hahaha

Dallies said...

wow harga mmg very reasonablelah Zue & mknan pun byk pilihan :)

~│CatWoman│~ said...

eita: o yeke? memang berbaloi kan...puas sangat hati makan kat sini malam kemarin..huhu

cer la try ta...next kami nak try makan Botanical Garden pulak ;)

bab drypers tu kan, sebab kiut sangat kami borong banyak giler wat stok.. takyah pakai seluar pun takpe kan... hahahaha

~│CatWoman│~ said...

dallies: haah, betul... berbaloi2 sangat tau dallies makan kat sini... puas giler and lauk2 menepati selera ;)