Wednesday, November 2, 2011

Nuri for Hanny

assalam uols...


semalam I pegi usha skool ni... Nuri... dah lama nak pegi, tapi asik tak kesampaian... 

Nuri ni baru satu je cawangan kat Melaka... kat MITC, bawah planetarium.. the whole floor tu adalah Nuri.. memang besar, memang best! Nuri ni paling banyak kat area Johor.. and ada a few cawangan lagi, tapi I tak ingat area mana...

after dengar brief explanation from the school principal (Mrs. Surya), I terus confirm nak registerkan Hanny tuk next year... yuran pendaftaran pun tak mahal sangat, dalam rm1k ++ including books, meals, ngan school uniform for one whole year...  so we ols decided nak booking terus untuk next year, and bayar rm500 first as a booking fee... tempat sangat terhad, each class diorang amik 15 orang student je maximum..jadi jangan lepaskan peluang! hehehe

and kami pilih untuk amik package full day, sebab kalau amik package full day, aktiviti kelas sebelah petang lebih banyak and lebih menarik.. ohsemmm giler ok! antara syllabus yang diajar adalah reading, coloring, spelling, arts, and agama. yang menarik sekali, ada satu hari dalam setiap minggu, kids kat sini ada subjek Junior Chef! meaning kan, each class tu nanti diorang akan diajar different menu, and diorang akan bawak balik menu tu present kat parents... wahhhhhh bestnye! tak sabar momi nak tengok Hanny masak ape nanti :)


ni antara buku2 yang diberi pada kids base on their age.. and atas tu sampel uniform yang diorang akan pakai during school time :)))

ini playground for kids, dalam skool.. sumenya terletak dalam bangunan, bukan outside the building. meaning, safety for kids are very assured.. even masa kami sampai pun, pintu sume bergrill and bermangga. bila parents hantar anak diorang every morning, parents kena tulis nama dekat attendance book, plus nama anak diorang. untuk tujuan keselamatan gituuu.

ini untuk kelas mandarin... kena decide betul2 ni, either nak bagi Hanny belajar Arab ke, Mandarin ke or Tamil? Tamil cam menarik kan? ngahahaha

ini kelas yang bakal Hanny masuk next year... kelas junior 3, untuk budak umur 3 tahun..yang tudung biru tu cikgu baru kat situ.. (hahahaha... tipu jer,tu Izzati ler... dia teman I semalam gi sini)
uols nampak tak yang kad yang gantung2 kat belakang tu? yang tu adalah hasil kreativiti  kids dalam kelas ni.. so kiut!

lain yang menarik kat sini adalah;

i) makanan - disediakan mengikut standard yang ditetapkan oleh Nuri seluruh Malaysia. everyday makanan kat sini berubah ikut jadual, different healthy foods serves daily, and they all ada cook yang akan prepare sume makanan kids kat sini. bukan cam kebanyakan taska, teacher tu gak yang nak jadi tukang masaknye.. sian kan teacher tu... semalam principal tunjuk kat I jadual makanan tu, wahhh kagum seh... siap ada macaroni and cheese sume.. sonok la Hanny tu... and kids akan makan dalam satu room khas (kantin), bukan makan bersepah depan tv cam kat skool dia sekarang... n ari2 makan sup je! (wahhh kemain lagi kan mengata..hahaha)

ii) mandi -teacher akan mandikan sume kids kat sini, and diorang ada pigeon hole sendiri for their toilettries.. tak bercampur antara satu sama lain.. sama gak ngan shoes and books diorang, ada label setiap seorang.

iii) uniform - semua kids akan dapat 1 uniform... tapi boley je kalau ada parents yang nak beli extra.. (cam aku la tu kan, jangan harap aku rajin nak basuh uniform dia everyday and gosok pagi2... tak kuasa mak!)

buat masa ni tu je kot yang I boleh buat review pasal this school. InsyaAllah nanti next year bila Hanny dah mula belajar kat sini, I akan buat review tentang yang lain.

momi dia ni eksaited sangat bukan ape, tapi sebab momi dah naik tension dengan skool Hanny sekarang. asik hadapkan bebudak tu ngan kartun je. tah bile masanye yang diorang belajar.. I takla request nak mintak diorang ajar yang heavy2 pun, yelah, what do you expect for 2 years old punya kids kan? but at least adalah pengisian tuk diorang sikit...

however, I memang berterima kasih pada skool Hanny yang sekarang, sebab Hanny dah tak pakai diapers lagi waktu siang... good job teacher!


** boleh check website Nuri kat  www.nuri.com.my 

7 comments:

amm said...

wow bestnya sekolah hanny..aku pn ada plan nak masukkan harith next year & ternyata mmg kt over excited kan..

semoga hanny cepat belajar & bijak seperti momy & dady, muachhhhh ;)

Dallies said...

Zue,Nuri ni ade kat setia alam jgk,tapi yg manage kat sini cha ya nun alip..bila aku call tanye food halal ke x,dia kata halal & muslim yg masak tapikan nampak dari dapur ade nyonya yg sedang menggoreng...ngeee!
leh nampak dari luar...sana org kita,oklah..

~│CatWoman│~ said...

amm: hehehe... tu la.. sangat overexcited nih... thanx mek.. amin amin amin... muuuaaahhh

dallies: semua teachers and cook dia malay masa aku dtg aritu...

sarah kalam said...

so coloful kannn..
mmg menarik :)
fees ok,da le dkat ngn momi hanny nti..
mmg ok la nuri for her doc..ahh
nti hanny msk2 antau le kat aunt sarah sikit ehhh...

•♥• RR •♥• said...

bestnya skool hanny.. siap ada sesi masak memasak tu.. huhu! puas hati tgk zue.. insyaAllah hanny akan bertambah ok kt nuri ;)

~│CatWoman│~ said...

haah... alhamdulillah, kami dah tak sabar nak tengok hanny masuk skool baru ni..

kami dah register kan hanny, and principal cakap kalau nak try, bulan 12 boley try hantar dia.. yeappie!!

~│CatWoman│~ said...

sarah: sowie laling... baru baca ni.. hehe

of coz... pasni hanny ley lawan uncle michael dia masak :)

nanti hanny hantar k!