Tuesday, December 6, 2011

I tak gemok, I berisi jek! wahahahaha


assalam uols....

mulai hari ini, katakan TIDAK pada makanan!! 

erk.... boley ke? ngaaaaa... susyah la kite nak kawal2 makan nih... kite suke makan... caner? kite tengok nasik, mesti rasa nak makan. tengok ayam, mesti nak. tengok eskrem, mesti nak. nasib batu kayu sume tu takde yang edible, kalau tak selamattssss masuk perut gak.. huhu

I dah semakin gemok berisi! macam kena pam je.. dah macam belon udara gaks.. wuu wuuu

pipi macam bola, bola sepak tu tau. masa belajar dulu macam bola ragbi je... tirussss jek

badan sekarang macam silinder gas petronas hijau tu.. dulu I macam silinder 500 ml dalam makmal sekolah tu jek tau.. 

yang lain2? uuu tak mau cakap la bape sizenye.. maluuu kite. aritu masa ukur baju keparat korporat, malu giles tau masa tailor jot down atas paper my measurement. sume size adalah lebih dari biasa. hahahaha



my curent BMI... nanges I tengok tau!

antara risiko jika anda adalah OVER weight :(

T___T
sumber dicurik dari sini ----> www.nhlbisupport.com

semalam beli seluar slack keje baru... memalukan je masa masuk fitting room, bawak size yang "biasa" I pakai.. sekali masa try, adesss tak muat ok! joe cam biasa, sakan gelakkan bini dia yang gemok ni.. eleyyy macam la ko kurus sangat kan banggg... :P
yang ni pulak dipinjam dari sini -----> www.buzzle.com



ate, teman nak kena buat ape nih? 

teman takley kontrol napsu nak makan tau. 

tapi teman sanggup pakai korset dan sapu pati halia yang panas nak mamp tu. 

ok, mari kita mulakan esok.

kalau takde perubahan, baru I try kawal pemakanan terlampau tu. 

I NAK SIHAT! I WANT MY IDEAL WEIGHT BACK!   <------- kemain capslock kan? semangat nih! semangat!!!


p/s: kengkawan yang masih dalam range ideal weight tu sila bersyukur ye.. n sila menten berat. plis, menten within ur IDEAL weight tau... jangan ngada2 nak pi masuk dalam kategori underweight.. seriyes tak lawa ok! 


6 comments:

Hana Faza-same person said...

Kak Zue, kita serupa suka makan. Tp faza practice makan portion sikit tp leh ulang2.. Alhamdulillah, dah Turun 7 kg within 2 months without heavy exercise. Dulu org jogging giler babeng tp makan portion biasa org makan, berat still tak turun. Now, wat stretch lebih kurang je tp small portion of food with frequent intake, nmpak dah hasilnya..wah, mcm tulis ayat jurnal lak aku.haahaha.. Cubalah kak Zue. Good luck.,!

~│CatWoman│~ said...

o really dik? hurmmm ok2... kak zue memang tak mampu rasanya nak kawal selera nak makan nih.. hehe

akan kucuba seperti caramu dik :)

thx ye for the brilliant tips.. muuahhh :)))

•♥• RR •♥• said...

ehehe.. klu kurus pun x sihat apa laa gunanya.. eita dh lalui keadaan tu.. janji jg berat jgn smpai obes sudah laa zue..

lgpun.. klu tgh try to conceive mmg x elok sgt berdiet nie.. eita ckp secara umum taw.. bkn menjurus pd diri sndr.. hahaha

imaninarafizal said...

DOc cuba try bc diet ni kat taknakgemuk.com....ak pon rasa nk cuba gak...tak larat nk bw lwmak2 lebihan ni dtg keja ...uwaaa...uwaaa...

~│CatWoman│~ said...

eita: obese? ngaaaaa takmo takmo...hehe

betul gak tu...tapi sekarang kan, orang ramai ingat zue tengah preggy...ceit! nampak sangatttt kan.. hehe

sha: oit jgn panggil aku doc.. hahaha... ok nanti aku check...jom sha, kite bersama2 mencubenye :)

dobot said...

Tak zue, kakau tak dapat capai target 'ideal weight', cuba target 'obese'. Tahniah, anda berjaya mencapai target anda. Huhuhuhuhu, at leas tak terasa kalau tak capai 'ideal weight'.