Thursday, December 8, 2011

Ombak Rindu

assalam uols...



malam tadi I ngan joe pi layan cite Ombak Rindu. tak nyabar ok, sume asik cite pasal movie ni, sume cakap BEST, so I memang sangat terpengaruh nak tengok. 

buat booking tiket thru iphone. 3-4 kali mencuba, memang hazab sebab line tenet kemain gaban slownye haiiii... asik failed kat time payment tuh. cobaan ke-5 baru menjadi... fuhhhh lega! kalau tak memang semalam tengahari aku gigihkan gak diri ni pi beratur beli tiket. 

overall I bagi 3 setengah out of 5 stars je kat movie ni... agak keciwa sebenarnya. I think sebab I dah baca novelnya, and I still ingat jalan cite dalam novel tu. apa yang I kecewa is, why Haris tu cepat sangat lembut hatinya? sedangkan yang dalam novel dah last2 baru Haris ni boleh accept Izzah. ni dalam movie kemain romantik lagi kannnn mereka :)

and lagi satu bab pemilihan pelakon. to me, Izzah tu tak sesuai kot tuk Maya Karin. sebab dia tu minah saleh, cakap pun slang2 lagi. Izzah kan minah kampung, biarla dia cakap cam orang kampung sikit. Lisa pulak is tooo cute tuk jadi watak antagonist dalam ni. maybe yang jadi Izzah tu lebih sesuai kalau bagi Fasha Sandha or Fazura ke kan... watak Mila tu bagi kat pelakon yang garang2 macam Umie Aida ke... heheh... tapi Umie tu cam dah berusia sikit kan.. Jue Aziz ok kot! watak Harris memang mantap dah. sasa, kacak pulak tu.. memang jiwa la watak tu. yang watak boifren Izzah tu kalau takde pun takpe kotttt :)

sedih memang sedih tak dinafikan la kan... menjejeh2 gak airmata I semalam. tapi ada gak part2 yang kelakar. oh ada lagi satu, semalam ada satu kejadian yang memang kelakar tahap cipan. ada ke patut, tengah part si Harris tu nangis peluk Izzah, boley la pulak wayang tu ter"stop" kejap! coooiiiiiiiii ok... adeh, takkan movie baru dah infected kot... habes sume penonton duk "booooo" dalam tu.. hahaha. seb baik tak sampai seminit dia terstop... 

so far so good. joe cakap dia bagi 3 1/4 je... aku bagi 3 1/2... 

ni tengah cari time nak tengok Breaking Dawn pulak. oh my Jacob, wait, for me ya! huhu... (eh, Jacob ada ke dalam sequel ni?)

oh ye, semalam Hanny kami tumpangkan kat umah jiran kitorang ni, principal skool dia. siap diorang bawak Hanny keluar makan lagik. suke la tu ye!




6 comments:

•♥• RR •♥• said...

owh mcm keciwa jer tu zue .. eita ahad nie baru dpt gi tgk wif my gf.. we'll see adakah kita sependpt.. huhu

tp kn dr mula2 dpt taw psl movie ombak rindu nie.. eita dh rasa watak izzah tu x sesuey dgn maya karin.. sowie ;p

amm said...

aku pun ada niat nak tengok tapi ntah sapa yang sudi temankan, huhu..best ke x aku tetap nak tengok juga ;p

~│CatWoman│~ said...

eita: yups darl, watak Izzah bila Maya pegang memang tak jiwa... so keciwa... huhu

storyline terlalu cepat, kite boley agak apa next. again, pengaruh novel memang menghantui peminat Ombak Rindu! huhu

amm: ngeeee... pi la tengok amm. lain orang lain kot pendapatnye...nanti bagitau ek :)

Dallies said...

Dah semua org duk bercerita psl movie ni...nak tgk jgk!!!!

imaninarafizal said...

ak setuju ngan ko zu...terlalu cepat kebahagian izzah...kolo byk penderitaan izzah ditayangkan sure tak renti air mata ni ...ehehe ak bg 3 je tok filem ni...

~│CatWoman│~ said...

dallies: hehehe...gi la tengok... then bagitau apa komennye ye...kalau penah baca novel, mesti ada rasa berbeza :)

sha: haaa... kannnn i tell u... huhu.. memang izzah punye watak tu sangat tak "in" ngan maya..