Wednesday, February 15, 2012

Grand Lexis, Port Dickson


assalam uols...


last Friday kitorang berjalan ke PD.. last year kami ke Admiral Cove, kali ni ke Grand Lexis pulak ;)) 

btw, nama tempat ni dulu The Legend International Water Homes.. now dah tukar nama. jangan tanya I nape hotel ni tukar nama eyh... wo pu chi tao!

mula2 plan nak gi dalam bulan 3 camtu, sekali tak alih2 2 minggu lepas joe bagitau dia dah siap wat booking sume. then terus suh I apply cuti. amboi, dasat nau ko bang.. semangat! hehe

kitorang gerak from Melaka tengahari... mula2 singgah Senawang dulu... terjah Pearl Haya punye HQ (dah cite kat entry sebelum ni ;)))

then zasssss p lunch... kitorang makan kat sini...



Restoran Mama World... memang dah aim nak makan kat sini after tengok JJCM aritu ... masakan orang Nogori... podeh2 belaka... berasap telingo den!
rendang pucuk ubi tu not bad... ayam kampung salai pun sedap! and of coz siput sedut tu  adalah my favvy.. tapi sampai ke arini I tak pandai nak sedut. kalau takde orang tolong sedutkan, memang konfem I telan liur je tengok orang lain makan... hehe

abes makan terus zassss cari hotel. tak sabaw nak berendam! huhu... joe booking Sky Pool Villa.. tersangatla spacious... padahal yang nak tido sini kami bertiga je pun.. total rate including tax adalah rm638/- kalau tak silap... time kasih daun keladi la ye kepada si pembayar tu ;)
private pool yang tersangat la awesome!! memang tak puas sebenarnye berendam kat sini.. huhu
dah la kite bertiga je... memang takde sape nampak... ko nak bogel pun takde hal la.. hahaha. sumpah rasa nak datang sini lagi!
facilities yang super lengkap.. dah macam kat umah... shower ada dua.. satu dalam, and satu lagi  kat luar... depan pool... and paling penting... open shower tuuu! huhu...kelasss.. kualiti berganda katanye.. 
2 king bed... memang best nak berhoneymoon sambil bawak anak.. anak aku tido je, kitorang pindahkan dia kat katil sebelah. kitorang beromantik2 tido berdua.. mak suuukeee! 
gambar ada banyak lagi sebenarnya, tapi I penat nak mengedit sume tuh... pic sume ada kat fesbuk I... or bukak je website Grand Lexis... view untuk semua bilik ada dalam website tu...

malam tu kitorang keluar dinner kat Restoran Nasreen Songkhla kalau tak silap. hajat macam nak makan ikan bakar terapung, tapi bila baca review orang2 yang dah gi sana, tak best katanya... ada yang suggest makan dekat Medan Ikan Bakar Ummi, tapi kami dah terlajak jalan malam tu.. koser nak patah balik...

sedap gak la makanan kat sini... tapi tomyam tu manis! hadoiii tak paham mak hokey kalau makan menda yang sepatutnya pedas sekali rasa dia manis. punah selera makan I... tapi udang berbungkus dalam foil tu memang terbaek..
breakfast....  tak sedap sangat... tak menepati citarasa tekak mak.. ;)
kitorang check - out kul 12.30 tengahari... joe mengidam nak makan kat Serdang... huhu nostalgia okeh port makan nih... bebudak UPM panggil tempat ni "Padang"... kitorang dulu kalau datang sini, memang akan makan dekat kedai Pakcik yang gemok tu.. Nur Atiqah nama kedai dia, berdepan ngan Wawasan Tomyam... pakcik ni best, makanan dah la sedap, murah gile lak tu... zaman kitorang student dulu, air satu cawan rm 0.50 je nox! makan pun kalau takat amik nasi, ikan ngan sayur tu dia kira rm3 je..

kalau bulan puasa, pakcik ni gak yang kitorang serbu dekat bazar ramadhan tu.. takde lain dah..  memang ari2 makan masakan dia pun takpe. gile ketagih...huhu




siap makan, terus berdesup ke Taman Equine lak... jumpa adik2 tersayang I ni ha... si Zul ngan Rizal... memang meriah jumpa bebudak ni.. rasa taknak balik pun ada... macam2 gosip keluar.. and paling penting, klinik ko sangattttt mantap dik! akak bangga hokeyh! akak doa korang terus maju and maju lagi. kami punya pun akan open soon. perabot dah siap beli, tinggal nak panggil orang wat pipe and tambah sinki je... tak sabar!

ok, abes dah cite kitorang cuti2 di PD. jangan ditanya nape I takde singgah pantai ke hape... u know me kan.. huu huu

1 thing for sure is, kami pasti akan datang lagi.. tak puas stay kat sini... sangat3 best and paling penting boley mandi sesuka ati mak bapak tanpa perlu pikir nak pakai ape bile nak terjun pool. belasah je pakai spender sudahhh. hahahaha

next trip... mungkin bulan 5, or the soonest bulan 3... nak berjalan sama my luvly sis, Ros.. tapi tu pun depends. harap2 time tu dia tak mabuk/kena morning sickness yang teruk.. ni idea dia gak ni.. den layan jolah.. Ros oh Ros.. bila awak nak ada blog ni yangg... ?



3 comments:

•♥• RR •♥• said...

nnt agak2 kepala eita dh kelabu asap blk kan.. maw terjah ke sini pulak.. tapinya klu dtg sini, sila laa memerap dlm bilik okies.. sbb dh bayaw mahal ;p

~│CatWoman│~ said...

eita: must try tau at least once! sebab sangat2 best... (dah bape kali sebut best ni.. hehe)

yup, harus menikmati setiap saat dalam bilik ni! ngahaha

Anonymous said...

best ni klu dlm rumah wat pool cmtu ;p

- amm