Thursday, December 3, 2009

contact lens or replace lens jer?

salam uols...

tadi petang balek keje terus gi kedai spec...
check mata aku yang dah makin berpinau2 nih..bahaya sungguh..tapi gagahkan gak bawak keta..huhu

so, check la power mata aku tadi...tak la increase pun..maintain jer... 200 ++....
tapi yang increase upenya silau jer...silau mata kanan dah naek sampai 350++...hamikk ko...
ngadap tenet tak berenti2 kan..ni la padahnya...ada aku kesah ke? kakakakaka
fedulikkssss...blog tetap blog, fb tetap fb....

optometrist tuh cadang suh aku tukaw je lens spec lama ni..sebab lens lama ni coated ngan tinted..yang tinted ni tak protect against laptop/desktop punya screen...

so kena la aku berpikir2....nak korbankan lens aku yang tinted merah ni....wawawawawa

then change it into new lens, yang boleh protect bukan sahaja ley protect against cahaya matahari, tapi jugak jaga mata ko dari effect ngadap pc or lappie...
die rekomen aku suh pakai yang jenis transition...ley tukaw2 kaler automatically ikut environment...

tapi harge sepasang lens tu mak datuk la mahalnye....pat puluh pat kali aku pikir nak beli ke tak...hahahaha
nanti la aku timbangkan...janji aku punye frame spec maintain yang nih....tukaw lens jer...mak sayang gilesss taw ngan frame nih..Levi's punye special edition....payah nak cari yang sama frame camnih...

takpun, aku pakai contact lens jelah kan..siap ada macam2 kaler...huyooo....bergaya mak noxx...sat gi mata biru, sok ijau..lusa pepel, tulat pink, tubeng kelabu asap...

gile ke ko???

3 comments:

Hairil said...

Tuk menten ayu, Pakcik nasihat kan Mak guna contact lens...
"Makhluk-makhluk" yang ada silau cam kita ni tak leh guna lens biasa...

Pakcik guna Biomedic Toric...Blink! blink! blink! So fresh so clear...wakaka

zue comelz said...

o, yeke? katne nak beli menda alah tu?
tu la silau yg amat teruk..
bahaya kan..

Hairil said...

Ops..sorry...sibuks teramat layan "anak-anaks" di umah...

Menda alah tu leh didapati di tokoh-tokoh kacamata yang tumbuh bak cendawan di Melaka ni...tp pastikan octometris (tul ke eja ni??) yang berpengalaman.