Monday, December 7, 2009

: jangan jadi macam saya :

salam uols...

saya tak taula nape ngan saya ni kan.bila ari senin je, mood nak keje kemain lusuh lagi.
agaknye sebab weekend dah rehat2, lepak2 kat umah.dah rasa sedap badan ni.abis bila senin je, start la sindrom "monday morning sickness" saya.bukan kuda je ada penyakit ni taw, dak zue pun dah kena penyakit nih.n rasanya ramai lagi kat luar sana yang ada penyakit cam saya.hehe

pagi tadi, bangun tido, solat subuh then mandi.joe pulak offer nak wat breakfast.alhamdulillah, bagus suami ni.die semalam eksaited gi beli roti canai instant nak wat breakfast pagi ni sebab nak makan ngan kari daging rusa masakan mak semalam..perghhh mabeles...sedap hingga menjilat dinding wa cakap lu. eh, takpe kan puji emak sendiri?hehe

FZ lena pulak die tido malam tadi.sampai kitorang ni dah siap pun die masih terbongkang lagi. syok tido gamaknya pasal sejuk.malam tadi ujan, tambah pulak lagi ngan sejuk air-cond...perghhhh kalau saya ni surirumah sekarang ni, kompom tarik selimut!tapi harus diingat.saya ni makan gaji. tiap2 bulan dapat gaji.

maka perkara yang seperti di atas tu membuatkan saya menjadi semakin malas untuk berkerja pada hari senin. masuk opis pagi tadi, siapkan report. rabu nak gi HQ, ada meeting. tu pun takla rajin sangat. wat lambat2.sambil2 layan fb, blogwalking.ops! JANGAN SESEKALI TIRU SAYA! ni berdosa taw.curi tulang masa kerja.tapi saya buat gak.astaghfirullahalazim. istighfar2.

then, hubby sms. cakap nak amik keta die dah siap. ok, sekarang ati saya semakin melonjak2 rasa malas nak sambung berkerja arini.kul 12.50 tengahari, saya packing sume barang, alhamdulillah sebab report dah siap. then turun tangga opis, start enjin keta, berdesuppp saya balik. hehe. haf day la tu! kalau bos baca blog ni, mati aku kena panggang idup2.haha

itulah saya.tolongla, ada sapa2 ada tips on how nak restraint myself from doing this again?


FZ memang takde perasaan.selalu cenggini jer muka die.gambar takde kaitan ngan tajuk entri nih.hehe



nota siku: mulai hari ni, saya akan tukar kata nama pengganti diri. 'aku' akan bertukar kepada 'saya'.

5 comments:

amm said...

saya??apa sudah jadi???huhu...

zue comelz said...

xde pape....
saja..

Rita Razif said...

elok laa.. kamu berdua telah kembali ke pangkal jln.. haha! ntahapa2ntah mama mikael nie.. hikhik

zue comelz said...

ekceli, kalau guna aku tu, golongan orang yg x bagus ke?
soklan cepu mas! sila jawab...
hahaha
zue saja tukar 'saya' IO 'aku' sebab nak tukar angin..cam ada orang, tukar blog skin, tukar header sume, so ala2 same things goes to me la! cume zue tukaw penggunaan kata nama diri jer..

Rita Razif said...

uiks.. zue mrh ker? eita joke jer laa.. xkisahlaa.. ur blog kn? janji eppy.. uhuks

tp eita suker biler zue guna istilah 'mak'.. kena hbs ;)