Wednesday, December 30, 2009

megi & orang sakit

salam uols..
saya dah lama pikirkan menda ni. dah lama sangat taw. dari zaman saya sekolah, sampai sekarang, dah jadi isteri dan mummy orang.
kenapa orang sakit suke sangat makan megi?


padahal kalau ikutkan,megi tak berapa elok sangat kan untuk kesihatan.megi kan ada MSG sume tuh.tapi biasanya benda yang tak berapa nak elok dimakan ni lah yang kite suke kan kan kan kan..ngaku cepat!! (gile kuku besi aku nih, siap paksa orang ngaku pulak.kakakaka)

okay, pendekkan mukadimah. ni memang dah style saya la ni kan, mukadimah kemain la panjangnya haaa. kaki bebel tul. sebenarnya, hari ni, buah ati intan payung bapak budak tu demam. sape lagi uols; joe la..sian dia..(ha,ni tulah akibat suh saya masuk bilik sorang2 malam tadi kan?ahaks)

so, pagi ni pas anta dia gi klinik, amik ubat sume, dia request la kat wife die yang comelz ni (sempat lagi!) suh masak mee megi sedap dimasak cepat dimakan. kalau dengar lagu ni, sure saya ingat iklan budak rambut kerinting yang nak ponteng sekolah sebab demam , tapi bila dapat megi teross die segar bugar. pastu akak dia cakap camni, "orang sakit, mana boley makan megi.."
then adik die yang rambut kerinting tu cakap, "dah sihat laa.." uols ingat tak?

jadi saya yang tak berapa nak mithali nih, buatkan la megi die. joe ni kalau makan megi, die taknak megi kosong jer. so saya masukkan la macam2 rencah.contohnya; sayur kobis, udang, telur, pastu buh bulu memon sikit buat penambah perisa.

ni la hasil air tangan tambah percikan peluh sikit daripada saya. (joe tak baca nih! wakakaka)





tapi, kalau saya yang sakit, saya suka makan megi kosong jer, taknak campur menda lain.nanti saya ley muntah.tak tawu nape.


saya pikirkan, megi ni dah memang set dalam minda kite, bile makan jer, kite akan sembuh.adakah betul pernyataan ni? tahla, saya tak pasti. tapi mind setting kami berdua memang camni la. bile demam, nak makan megi.pastu badan terus rasa segar jer.

buktinya, tengok pic ni, si joe boley ceria muka, senyum kat kamera masa makan megi.tak nampak cam orang sakit pun??



ok, abaikan background gambar nih, fokus pada joe dan meginya. umah kami memang tongkang pecah. toto depan tv la, menan FZ bersepah, towel la, ape la. pemalas ek penghuni umah nih?


settle cite pasal megi dan orang sakit. saya tak tau la nak wat ayat penutup.dulu masa sekolah, time cikgu karangan ajar bab penutup, saya bantai borak sakan ngan member sebelah.


boley terima ke ending camni? ahaks.












6 comments:

Rita Razif said...

haha! lawak2.. bab masukkn bulu memon yg x tahan tu.. haha! gelak lg.. member sblh x lain n x bkn.. pn nurul idalis.. ngeh3x

zue comelz said...

hahhaha...tu bukan betul ta...main2 jer..
mm, taw xpe...member sebelah x laen x bukan mrs.razman la..hahaha

sarah kalam said...

dr zue memg chef yg super duper la....
segale2 die nk msok kan...

zue comelz said...

hehehe....taw xpe...kalau bley nak tambah nestum dak FZ sikit dalam megi tuh..ahaks...

Dallies said...

uihh namaku di seru disini..heheh!
nampak sgt aku ni teruk time skolah dulu..asyik nak borak jer.

sempat lg Joe pose yer,demam2 pun..kalau lakiku,x dapek senyum gitu time sakit..

zue comelz said...

dallies: tu tandanya kami ni rindu kat ko! hehe... lama tak nampak komen2 ko di sini.

haha..joe mmg camtu, suke je nak senyum..sakit2 pun ley senyum lagik.kalau aku, muke mmg seposen je dah.hehe